6 ПРИНЦІВ, З ЯКИМИ ВИ ВСЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ПОБРАТИСЯ...

БРИТАНКА ПРОДАЛА ЗА 29 000 ДОЛЛАРОВ ПОДАРОЧНЫЙ...

6 МОДНЫХ ОБРАЗОВ ДЛЯ СОВРЕМЕННЫХ ЖЕНЩИН НА...

ПРИНЦ ГАРРІ ЗБИРАЄТЬСЯ ДО МЕКСИКИ, АБИ...

НА 85-М ГОДУ ЖИЗНИ УМЕР КУЛЬТОВЫЙ АМЕРИКАНСКИЙ...

Рецепт найсмачніших шоколадних пряників: детальна інструкція

Фуд-блогер Настя Ганджа ділиться секретом, як спекти ідеальне печиво і стати зіркою вечора

Інгредієнти:

Тісто:

210 г пшеничного борошна;

25 г житнього борошна;

15 г какао;

1 ч.л. розпушувача для тіста;

1 ст.л. суміші спецій (кориця, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздика, кардамон)

95 г холодного вершкового масла;

30 г жовтків (приблизно 2 великих або 3 маленьких)

95 г меду;

110 г цукрової пудри.

Айсінг:

150-200 г цукрової пудри;

~1/2 білка;

пару капель лимонного соку.

Спосіб приготування:

1. В миску просіяти борошно, какао, спеції та розпушувач. Змішати з холодним вершковим маслом, порізаним на кубики. Суміш засипати в чашу блендера з ножами та порубати в крихту.

2. Крихту з масла та борошна висипати в велику миску, додати цукрову пудру, перемішати вінчиком до однорідності. Додати жовтки, мед, трохи перемішати ложкою, щоб вологі та сухі інгрідієнти об'єдналися. Далі тісто ретельно виминаємо руками, доки воно не збереться в кульку. Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. За бажанням, тісто можна заморозити та зберігати до 3х місяців в морозильній камері.

3. Духовку нагріти до 180*C. Робочу поверхню трошки присипати борошном, та розкатати охолоджене тісто товщиною ~5 мм. Вирізати формочками печиво та обережно перенести на деко, застелене пергаментом для випічки, розмістивши пряники одне від одного та відстані в пару см. Також, якщо ви вирізаєте чоловічків, можна на середину кожного печива поставити горішок (пекан, кеш' ю, мигдаль) та обережно накрити горішок "ручками" пряничного чоловічка.

4. Пекти пряники в розігрітій до 180*C духовці 10-12 хвилин (в залежності від духовки та розміру майбутніх пряників). Після виймання з духовки дати їм трохи охолонути на деку, а потім обережно перенести на решітку, доки повністю не охолонуть.

5. Айсінг: цукрову пудру перетираємо з білком до стану густої пасти (білок краще додавати не весь одразу а по трохи), далі по краплині додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи кожного разу. Глазур має дуже повільно розтікатися, але не бути рідкою. Помістити глазур в одноразовий кондитерський мішок зі зрізаною кінцівкою, та розмалювати пряники за бажанням.

Сирна паска з мигдалем: простий і детальний рецепт (фото)

Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (фото)

Рецепт дня: Як зробити з черствої паски французькі тости?

Загрузка...