Пиріг з кавуна без випікання (детальний рецепт + фото)

Поки у нас є кавуни, літо не закінчується. Фудблогер Настя Ганджа ділиться неймовірним рецептом кавуново-вершкового пирога, який варто спробувати

Якщо ви спитаєте, з чим в мене асоціюється літо, я впевнено відповім: "З величезними солодкими кавунами!" Тому пропоную вашій увазі простий пиріг без випічки з кавуновою начинкою. І це все під повітряною шапочкою збитих вершків — ну хіба ж можливо встояти?

Кавуново-вершковий пиріг

Основа:

350 г пісочного печива (домашнього виробництва або магазинного)

175 г вершкового масла

Начинка:

650 г кавуна (почищеного від кісточок)

80 г цукру

60 г білка (~2 шт.)

245 г жирних вершків

17 г желатину + 75 г води

150-200 г жирних вершків

20-30 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

1. Застелити дно форми діаметром 20-22 см пергаментом. Печиво подрібнити на крихту. Вершкове масло розтопити на повільному вогні. Змішати крихту з вершковим маслом.

2. Зробити "чашу" з тіста, добре розподіляючи крихту по дну та бортиках форми. Готову основу поставити в холодильник.

3. Кавун з цукром збити блендером. Перелити в каструльку та трохи підігріти. Попередньо замочений желатин розпустити в мікрохвильовці та влити в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрити плівкою та поставити в холодильник до того моменту, як маса не почне трошки схоплюватися (я цього не зробила, і масу було важко перемішати потім до однорідності з іншими інгредієнтами). 

4. Білки кімнатної температури збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. У той самий час збити холодні вершки до пишності.

5. Силіконовою лопаткою обережно підмішати 1/3 білків до кавунового соку. Можливо, доведеться трошки допомогти вінчиком. Далі підмішати лопаточкою 1/3 збитих вершків. Повторювати, поки не отримаємо однорідну повітряну масу. 

6. Вилити кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставити на ніч у холодильник.

7. Коли середина нашого десерту повністю застигне, обережно зняти бортики форми, за необхідності допомагаючи ножем, та перенести його на блюдо для подачі.

8. Вершки з цукровою пудрою збивати до загустіння, викласти зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішку. 

Подавати десерт охолодженим.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали