С ПЕРВЫМ СНЕГОМ: ПРИШЛО ВРЕМЯ ПЛАНИРОВАТЬ...

КАКИЕ ИНГРЕДИЕНТЫ ДОЛЖНЫ БЫТЬ В СОСТАВЕ КРЕМА, А...

9 СЕКРЕТОВ, КОТОРЫЕ УСКОРЯТ РОСТ ВОЛОС

5 СПОСОБОВ НОСИТЬ ПРИНТ-АНИМАЛЬЕ В ЭТОМ СЕЗОНЕ...

ГЛАВНЫЙ АКСЕССУАР СЕЗОНА: ВЫБИРАЕМ ШАПКУ 

Пиріг з кавуна без випікання (детальний рецепт+фото)

Поки у нас є кавуни - літо не закінчується. Фуд-блогер Настя Ганджа ділиться неймовірним рецептом кавуново-вершкового пирога, який варто спробувати

Якщо Ви спитаєте, з чим в мене асоціюється літо, я впевнено відповім: "З величезними солодкими кавунами!".Тому пропоную вашій увазі простий пиріг без випічки з кавуновою начинкою. І це ще все під повітряною шапочкою взбитих вершків, ну хіба ж можливо встояти?

Кавуново-вершковий пиріг

Основа:

350 г пісочного печива (домашнього виробництва або магазинного);

175 г вершкового масла;

Начинка:

650г кавуна (почищеного від кісточок);

80г цукру;

60г білка (~2 шт)

245г жирних вершків;

17г желатину+ 75г води;

150-200г жирних вершків;

20-30г цукрової пудри

Спосіб приготування:

1. Застелити дно форми 22-20 см пергаментом. Печиво подрібнити на крихту. Вершкове масло розтопити на повільному вогні. Знішати крихту з вершковим маслом.

2. Зробити "чашу" з тіста , добре розподіляючи крихту по дні та бортиках форми. Готову основу поставити в холодильник.

3. Кавун з цукром взбити блендером. Перелити в каструльку та трохи підігріти. Попередньо замочений та набухшиий желатин розпустити в мікрохвильовці та влити в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрити плівкою та поставити в холодильник до того моменту, як маса не почне трошки схоплюватися (я цього не зробила, і масу було важко перемішати потім до однорідності з іншими інгрідієнтами). 

4. Білки кімнатної температури взбити міксером з дрібкою солі до стійких піків. В той самий час взбити холодні вершки до пишності.

5. Обережно силіконовою лопаткою підмішати 1/3 білків до кавунового соку. Можливо, доведеться трошки допомогти вінчиком. Далі підмішати лопаточкою 1/3 взбитих вершків. Повторювати, поки все не перемішається до однорідної, повітряної маси. 

6. Вилити кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставити на ніч в холодильник.

7. Коли середина нашого десерту повністю застигне, обережно зняти бортики форми, за необхідності допомагаючи ножем та перенести його на посуд для подачі.

8. Вершки з цукровою пудрою взбивати до загустіння, викласти зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішку. 

Подавати десерт охолодженим.

Смачного!