ОДНА В БОЛЬШОМ ГОРОДЕ: ГДЕ НАЙТИ ЛЮБОВЬ...

ОЛИВКОВОЕ МАСЛО ДЛЯ ЛИЦА: КАК ПРИМЕНЯТЬ В...

БУДУТЬ ВСІ: ELLE LVIV SUMMER PARTY

МЕГАН МАРКЛ В GIVENCHY НА КОРОЛЕВСКИХ СКАЧКАХ В...

ОБРАНО НАЙКРАЩИЙ ФІЛЬМ 2017 РОКУ

Клафуті з черешнями: детальний рецепт (фото)

Найшвидший і напростійший пиріг в світі. До того ж, неймовірно смачний, запевняє фуд-блогер Настя Ганджа

Клафуті - французький десерт, щось середнє між пирогом та запіканкою, традиційно печеться з вишнями з кісточками та заливається тістом, схожим на тісто для млинці. Цей десерт готується швидко та з мінімальними зусиллями, окрім того, начинку можна змінювати на свій смак: чорниця, малина, абрикоси та інші. Сьогодні ми готуватимемо клафуті з черешнею - фруктом, котрий рідко використовують в кулінарних цілях, але так люблять діти... та й дорослі). Тісто для клафуті можна приготувати з вечора та залишити на ніч в холодильнику, щоб зранку порадувати рідних цим теплим ароматним десертом до сніданку. Готуємо?

Інгредієнти для клафуті з черешнями та мигдалем (4 порції):

300-400 г черешнь;

3 яйця;

2 жовтка;

200 мл молока;

200 мл вершків 30% жирності;

60 г цукру;

стручок ванілі (можна замінити на ванільний цукор);

20 г кукурудзяного крохмалю;

50 г меленого мигдалю;

вершкове масло для змащування форми;

цукрова пудра;

сметана, взбиті вершки або ванільне морозиво для подачі.

Спосіб приготування:

1. Яйця з жовтками взбити з цукром та крохмалем до густої пишної маси. Додати в масу насіння ванілі, горіхи, влити молоко та вершки, перемішати до утворення однорідного тіста.

2. Духовку нагріти до 180*C. Форму, в якій ви будете випікати ваш клафуті залити тістом, зверху покласти ягідки, та пекти 20-30 хвилин до рум'яності (якщо тісто приготоване з вечора і стояло в холодильнику, може знадобитися трохи більше часу).

3. Дати клафуті охолонути протягом 5-10 хвилин, щедро посипати цукровою пудрою.

Подавати зі сметаною, взбитими вершками або кулькою морозива.

P.S. Хоч в багатьох джерелах рекомендують використовувати черешні або вишні з кісточками для додаткового аромату, рекомендую все-таки витягнути кісточки з ягід, бо з ними не дуже зручно їсти;)

Смачного вам!

Сирна паска з мигдалем: простий і детальний рецепт (фото)

Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (фото)

Рецепт дня: Як зробити з черствої паски французькі тости?

Загрузка...