Клафуті з черешнями та мигдалем: детальний рецепт

Найшвидший і напростійший пиріг в світі

Клафуті — французький десерт, щось середнє між пирогом та запіканкою, традиційно печеться з вишнями з кісточками та заливається тістом, схожим на тісто для млинці. Цей десерт готується швидко та з мінімальними зусиллями, окрім того, начинку можна змінювати на свій смак: чорниця, малина, абрикоси та інші. Сьогодні ми готуватимемо клафуті з черешнею — фруктом, котрий рідко використовують в кулінарних цілях, але так люблять діти... та й дорослі). Тісто для клафуті можна приготувати з вечора та залишити на ніч в холодильнику, щоб зранку порадувати рідних цим теплим ароматним десертом до сніданку. Готуємо?

Інгредієнти для клафуті з черешнями та мигдалем (4 порції):

300-400 г черешнь;

3 яйця;

2 жовтка;

200 мл молока;

200 мл вершків 30% жирності;

60 г цукру;

стручок ванілі (можна замінити на ванільний цукор);

20 г кукурудзяного крохмалю;

50 г меленого мигдалю;

вершкове масло для змащування форми;

цукрова пудра;

сметана, взбиті вершки або ванільне морозиво для подачі.

Спосіб приготування:

1. Яйця з жовтками взбити з цукром та крохмалем до густої пишної маси. Додати в масу насіння ванілі, горіхи, влити молоко та вершки, перемішати до утворення однорідного тіста.

2. Духовку нагріти до 180*C. Форму, в якій ви будете випікати ваш клафуті залити тістом, зверху покласти ягідки, та пекти 20-30 хвилин до рум`яності (якщо тісто приготоване з вечора і стояло в холодильнику, може знадобитися трохи більше часу).

3. Дати клафуті охолонути протягом 5-10 хвилин, щедро посипати цукровою пудрою.

Подавати зі сметаною, взбитими вершками або кулькою морозива.

P.S. Хоч в багатьох джерелах рекомендують використовувати черешні або вишні з кісточками для додаткового аромату, рекомендуємо все-таки витягнути кісточки з ягід, бо з ними не дуже зручно їсти.

Смачного вам!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали