Дієтологи стверджують, що більшості людей не вистачає білків у щоденному раціоні. Але протеїни дуже важливі для відновлення м`язів, росту волосся та нігтів і нормального функціонування організму в цілому. Сьогодні ми разом із відомим українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком приготуємо гороховий суп, що зігріває, з реберцями, який багатий протеїнами та чудово зігріє в холоди.
«Ця страва стане чудовим обідом для великої компанії. Нейтральний смак гороху чудово доповнять копчені реберця. А як зробити реберця з димком у домашніх умовах, я розповім вам у цьому рецепті», — каже Євген Клопотенко.
Готуємо гороховий суп з реберцями
Інгредієнти для горохового супу:
150 г гороху
200 г картоплі
500 г свинячих реберець
4 гілочки чебрецю (свіжі або сухі)
2 слайси кореня селери для бульйону
1 лавровий лист для бульйону
1 морква для бульйону
1 цибуля для бульйону
1 зубчик часнику для бульйону
Стебло петрушки для бульйону до смаку
Запашний перець горошком для бульйону до смаку
Сіль та перець для бульйону до смаку
Гілочка фруктового дерева до смаку
Базилік до смаку
Як приготувати гороховий суп з реберцями:
Горох промиваємо та замочуємо на пару годин.
Поки горох замочується, готуємо бульйон з овочів та м`яса. Обсмажуємо цибулю, моркву, корінь селери та реберця (100 г) на розпеченій сковороді до гарної скоринки.
Закладаємо м`ясо та овочі в каструлю з холодною водою (2,5-3,5 л). Солимо, додаємо лавровий лист, зубчик часнику, стебла петрушки та варимо після закипання 20 хвилин.
Дістаємо з бульйону овочі та м`ясо, бульйон проціджуємо.
Готуємо реберця: змащуємо рослинною олією, солимо і рясно перчимо. За бажанням їх можна попередньо обсмажити. Викладаємо на лист, додаємо гілочки чебрецю. Зверху викладаємо фруктові гілочки — вони повинні пригоряти та надавати реберцям аромату «димку». Можна брати гілочки будь-якого фруктового дерева, у мене вишневі.
Накриваємо реберця фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування знімаємо фольгу і даємо реберцям підрум`янитися.
Горох відправляємо в бульйон та варимо 10 хвилин.
Додаємо нарізану кубиком картоплю та варимо ще 10 хвилин. Що більше картоплі в супі, тим густішим він буде.
Додаємо в суп м`ясо та фруктову гілочку, варимо до готовності гороху та картоплі.
Під кінець додаємо листя базиліка.
Дістаємо із супу реберця. Суп перемелюємо у блендері до стану пюре. Готувати — це просто!