Шеф-повар заміського комплексу Grand Admiral Resort & SPA Максим Любич в листопаді відвідав Італію, де успішно пройшов навчання в Школі піци і кулінарної майстерності європейського значення - NIP (Nazionale Italiana Pizzaioli). Тепер шеф-повар не просто має звання NIP Master Chef, але і готовий вже в новому 2017 році приємно дивувати всіх любителів італійської кухні новинками піци, домашньої пасти і не тільки.
Але для початку він здивував журналістів та редакторів на спеціальному майстер-класі, в рамках котрого кожен міг навчитись готувати 5 видів пасти та 4 види равіолі. Наш шеф-редактор Ольга Дячук відвідала майстер-клас і тепер готова поділитись з читачами elle.ua рецептом Пассателлі з креветками, спаржею і томатами.
Отже, інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 30 г
- сухарі панірувальні – 50 г
- яйце – 1 шт.
- потертий пармезан – 50 г
- вода – 100 г
- цедра лимону, мускатний горіх – за смаком
Соус:
- креветки – 3 шт.
- спаржева квасоля – 50 г
- томати пілаті (томати без шкірки у власному соку) – 150 г
- оливкова олія
- часник – 1 зубчик
- чебрець свіжий, сіль, перець, цукор – за смаком
Спосіб приготування:
Цедру лимону та мускатний горіх натираємо на терці. Всі інгредієнти змішуємо і додаємо воду маленькими порціями, щоб при замішуванні тіста воно залишалось достатньо твердим (не м’яким!). Тісто пропускаємо через прес або м’ясорубку. Варимо в злегка підсоленій воді 1,5 хв.
Поки паста вариться, на сковорідці обсмажуємо на оливковій олії креветки з чебрецем та часником. Додаємо спаржеву квасолю і томати пілаті у власному соку. Коли соус буде готовим, висипаємо в сковорідку пасту і перемішуємо. Під час подачі можна додатково посипати тертим пармезаном. Смачного!