Готуємо дуже смачний веганський десерт по рецепту food-блогера Ганни Пундак.
Коржі:
- 300 г цільнозернового пшеничного борошна
- 350 мл соєвого молока
- 150 г еретритолу / ксилітолу
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 100 мл олії без запаху
- 1 ч.л. порошку для випікання
- 1 ч.л соди
- Щіпка солі
- Ванільного екстракту
1. Розігріти духовку до 180°C. Приготувати форму для випікання (в мене діаметр 20 см), вистелити її пергаментом та змастити олією.
2. Молоко змішати з оцтом та відставити на 5 хв, має стати консистенції кефіру.
3. Борошно просіяти.
4. Змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, сода, порошок для випікання.
5. Змішати молоком, олію та сухі компоненти. Вилити в форму і випікати 40 - 45 хв, до сухого сірника.
▫️Крем:
- 300 г вареної білої квасолі
- 80 г кокосової олії
- 200 мл рослинного молока
- 100 г фініків без кісточок*
- 1 лимон
- Щіпка солі
- Ванільний екстракт
* Фініки можна замінити на будь-який цукор чи підсолоджувач – змелений в пудру. Це впливає також на колір крему.
1. При бажанні квасолю можна почистити, тоді крем буде більш ніжним і ще смачнішим.
2. Лимон помити та обдати кип’ятком, стерти з нього цедру та вичавити сік.
3. На маленькому вогні розтопити кокосову олію.
4. Фініки залити кип’ятком і промити.
5. Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси.
6. Помістити в холодильник на 2-3 год.
▫️Пропитка для бісквіта
- 150 мл апельсинового соку⠀
▫️Декорація
- Гранат
- 100 г волоський горіх — підсмажити на сухій пательні, при бажанні додати трішки підсолоджувачу або цукру.
▫️Складаємо торт:
Розрізати корж повздовж на два коржі (можна делікатно зрізати верх - шапочку, щоб поверхня торту була рівна). Нижній пропитати половиною апельсинового соку, зверху викласти рівномірно крем. На крем другий корж, який також пропитати соком. Після, викласти весь крем, що залишився і рівномірно розподілити його по поверхні та боках.
Торт помістити в холодильник на 5-8 годин. Готово!