Веганський вафельний торт: покроковий рецепт

Нереально смачний десерт без молока, масла та яєць

«До моменту переходу на веганство, коли в вітрині я бачила цей десерт, одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, в смаку якої я була впевнена. На днях згадала про цей торт і перше, що спало на думку, фінікова карамель. Купила готові вафлі з простим, веганським складом, зробила добру карамель + ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.

Інгредієнти для приготування вафельного торту:

7 вафельних коржів

Крем:

- 100 г мигдалю чи мигдалевої пасти

- 300 г фініків без кісточок

- 3 ст.л. сиропу агави

- 2 ст.л. кокосової олії

- 2 ч.л. ванільного екстракту

- Щіпка солі

Ганаш:

- 4 ст.л. кокосової олії

- 4 ст.л. какао

- 2 ст.л. сиропу агави

Приготування:

1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.

2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.

3. Мигдаль зблендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад: в кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.

4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. При потребі додати трішки води в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торту залишити сухим (для нього готуємо ганаш).

5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп — ретельно перемішати. Полити верхній корж торту.

6. Готовий десерт найкраще залишити на 5-8 годин, щоб коржі добре пропитались.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали