Веганське пісочне печиво: покроковий рецепт без молока, масла та яєць

Нереально смачний десерт на свята

«Простий рецепт, який швидко зробиш до Новорічного столу і не тільки. Класичне дуже смачне печиво в веганській версії. Яке тане в роті, має неймовірний запах і не надто солодкий смак», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.

Що потрібно:

• 150 г пшеничного ЦЗ борошна

• 30 г кукурудзяного крохмалю

• 50 г меленого мигдалю

• 100 г веганського масла*

• 50 г еритритолу

• 1/4 ч.л. ванільного екстракту*

• 2 ст.л. рослинного молока / апельсинового соку / води

• 1/4 ч.л. порошку для припікання

• Щіпка солі

• 1/2 ч.л. куркуми

• 100 г густого ягідного джему

Спосіб приготування веганського десерту:

1. Масло можна замінити на кокосову олію, в структурі та смаку буде трішки відрізнятись, але також добре.

2. Замість еретритолу можна використати будь-який сухий підсолоджувач чи цукор.

3. Можна додати інші аромати, наприклад мигдалевий, лимонний чи цедру з пів апельсина / лимона.

** Якщо немає такого джему, то візьміть будь-який і проваліть його з невеликою кількістю крохмалю (~ 1/2 ч.л.), постійно мішаючи.

Приготування:

1. Масло нагріти до кімнатної температури (якщо працюєте з кокосовою олією, то її краще нагріти на легкій паровій бані) Поєднати всі інгредієнти (окрім джему) руками й замісити тісто. Загорнути в плівку, розплескати, щоб тісто охолоджувалось рівномірно та залишити в холодильнику на 30 хв.

2. Розігріти духовку до 190°C. Сформувати печиво, пальцем зробити заглиблення і викласти туди джем. Випікати 10-15 хв — залежить від розміру вашого печива. Готово!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали