Велика кількість моїх підписників в інстаграмі на питання "Який рецепт ви б хотіли побачити в найближчому майбутньому?" відповіли, що їх цікавить рецепт чізкейка. Чудовий вибір, хочу сказати. В міру солодкий, ніжний як хмаринка, на смачній хрусткій основі – один з моїх улюблених десертів. Ви просили – я розповідаю.
Інгредієнти:
На чізкейк вагою 1 кг та 18см в діаметрі вам знадобиться:
150г пісочного печива (домашнього виробництва або з магазину);
75г розтопленого вершкового масла;
Сирна маса (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!):
500г сиру "Філадельфія" (або іншого крем-сиру);
150г цукру;
25г борошна;
125г яєць;
20г жовтків;
35г жирних вершків (мінімум 30% жирності);
Спосіб приготування:
1. Печиво перемолоти на крихту. Масло розтопити на повільному вогні та влити до крихти. Перемішати до повного з`єднання.
Похожие материалы:
2. Духовку розігріти до 160*С. Дно форми 18см застелити пергаментом. Втрамбувати печиво на дно, утворюючи основу для майбутнього чізкейку. Пекти основу протягом 15-20хв до рум`яності. Дати повністю охолонути.
3. Крем-сир збивати з цукром та борошном протягом 2-3хв. В окремій посудині яйця змішати з вершками. Влити до крем-сиру та збити до об`єднання. *Довго збивати не можна, а ще краще просто легенько перемішати вінчиком, щоб об`єднати всі інгредієнти між собою. Якщо у вас є стаціонарний міксер, то найкращий варіант – замішувати сирну масу насадкою "весло".
4. Духовку розігріти до 90*С та зробити водяну баню (я ставлю решітку, під низ посудину з 1 л води). Вилити сирну масу на основу для чізкейка. Стукнути кілька разів об тверду поверхню, щоб вийшли бульбашки. Форму можна завернути попередньо у фольгу, але я печу зазвичай без неї, так як температура випічки і так низька.
Похожие материалы:
5. Пекти протягом 3 годин. В готового чізкейка краї добре схопилися, але серединка має легенько трястися, немов желе, якщо його порухати. Залишити чізкейк в духовці, поки повністю не охолоне, потім поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
6. Добре пропечений чізкейк має сам відстати від форми, як на фото. Відкрити форму та обережно перенести десерт на тарілку для подачі.
Порада: якщо чізкейк погано відходить від форми, нагрійте стінки форми за допомогою газової горілки. Тоді він легко вийметься, а краї залишаться рівними.
7. Прикрасити за бажанням. Щоб акуратно нарізати чізкейк, рекомендую використовувати гарячий ніж (нагріти за допомогою комфорки).
Смачного!