Веганський справжній корисний майонез: покроковий рецепт

Включаємо у пісне меню!

«Майонез завжди асоціюється з чимось шкідливим, калорійним і його потрібно уникати. Тому, для нього часто вигадують альтернативи, чи то з горіхів, чи з йогурту, чи ще з чогось. Справжній веганський майонез робиться з олії, соєвого молока/аквафаби та оцту. Мій «винахід» — це той самий класичний майонез, але наповнений корисними ненасиченими жирами Омега-3.

Так, він залишається жирним, калорійним і смачним, але має не пусті калорії.

Мій майонез повстав з лляної олії, яку варто щоденно додавати в раціон, власне через вміст Омега-3. Всі компоненти для майонезу мають бути холодними — лише тоді майонез матиме користь.

До речі, лляну олію після відкриття пляшки завжди потрібно зберігати в холодильнику. Для того, щоб вона довше зберігалась (~ 1 місяць) і не окислювалась», — розповідає веганка та food-блогер Ганна Пундак.

постное меню

Instagram: @hanna_veganna

Інгредієнти:

100 мл соєвого молока

1 ст.л. натурального яблучного оцту

1/2 ч.л. солі

1/4 ч.л. меленого чорного перцю

1 зубчик часнику

1 ч.л. гірчиці (Діжон)

150 мл лляної олії

1/2 пучка петрушки (за бажанням)

Приготування:

1. За допомогою блендера збити всі компоненти, окрім олії та петрушки.

2. Продовжуючи збивати компоненти (на середній швидкості блендера) поступово вливати олію — чим повільніше, тим краще. Коли виллєте всю олію, майонез має стати густим.

3. До готового майонезу додати петрушку і зблендерувати ще раз.

Готово!


Реклама

Популярні матеріали

Дивимося на Кілліана Мерфі в ролі директора школи для нового фільму...


Джефф Безос і Лорен Санчес одружилися: розглядаємо образи...


Образ дня: вагітна Ріанна показує, як стилізувати дві гучні...


Читайте також
Популярні матеріали