Сьогодні ми приготуємо смажену на сковороді форель з весняними овочами. Це дуже смачна та корисна страва, яка дуже проста у приготуванні, а по смаку може зрівнятися зі стравами мішленівських ресторанів. Подавайте з крес-салатом або руколою та салатами з великою кількістю перцю.
Інгредієнти:
250 г філе форелі
150 г зеленої спаржі
200 г свіжого горошку
1/2 цибулини
100 мл рідких вершків
1 ст. л. хрону
2 гілочки кропу
сік 1/2 лимона
3 ст.л. оливкової олії
сіль до смаку
Приготування:
Наріжте філе форелі (без кісток, але зі шкірою) на шматочки.
Кінці спаржі обріжте приблизно до 2 см. Вийміть горошок (залиште частину в стручках), а цибулю подрібніть.
Змішайте вершки з хроном і дрібкою солі. Відставте в сторону.
Нагрійте 3 ст.л. оливкової олії в сковороді на середньому вогні, додайте цибулю і смажте 5 хвилин. Смажте шматочки форелі протягом 2 хвилин, м`якоттю вниз, потім переверніть на інший бік сковороди.
Додайте овочі та смажте їх 6-8 хвилин поруч зі шматками форелі.
Розподіліть крем з хрону по тарілках і викладіть на них форель з овочами. Додайте кріп і крапельку лимонного соку. Посоліть та подавайте до столу.