6 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими

Які зроблять улюблені продукти досконалими

Підготовка до Великодня у розпалі: ми плануємо зустріч гостей, робимо прибирання в будинку, печемо паски та складаємо святкове меню. Перед важливими подіями завжди обмаль часу, тому хочеться вибрати смачні рецепти і водночас не витрачати на приготування страв занадто багато часу. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали для вас рецепти найсмачніших соусів, які стануть ідеальним доповненням до будь-яких великодніх страв. Всі соуси можна зберігати в холодильнику протягом трьох діб, подавати до м`яса, риби, морепродуктів, закусок, а також заправляти ними улюблені салати.

Чудово, що їх можна зробити нашвидкуруч, витративши максимум 10 хвилин. Ваші близькі будуть у захваті, а смак соусів здивує навіть найдосвідченіших гурманів. Всі соуси надають стравам неперевершений смак і аромат, а домашній атмосфері — затишок. Тому що приготування їжі для близьких — один із проявів кохання та турботи. З цими соусами будь-які ваші страви — і святкові, і буденні, будуть ще смачнішими.

Соус із пряних трав

Інгредієнти:

4 ст. л. подрібнених пряних трав: петрушки, м`яти, коріандру, кропу

100 мл винного оцту

100 мл арахісової олії

100 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»

½ ч. л. цукру

3 ст. л. діжонської гірчиці

мелений чорний перець до смаку

Готуємо соус:

Змішайте діжонську гірчицю, цукровий пісок та оцет.

Вливайте тонким струмком арахісову, а потім рафіновану олію «Олейна», одночасно збиваючи блендером.

Додайте пряні трави, поперчіть.

Голландський соус:

Інгредієнти:

яйце (жовток) — 2 шт.

вершкове масло — 125 г

рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. л.

сіль до смаку

лимонний фреш — 1 ч. л.

перець білий мелений до смаку

Готуємо соус:

Розтопіть на водяній бані вершкове масло, додайте до нього рафіновану соняшникову олію «Олейна». Каструлю з олією відставте убік.

В іншій каструлі розітріть жовтки до світлого кольору і поставте на водяну баню. Розтираючи жовтки, поступово додайте 1-2 ст. л. холодної води. При цьому соус повинен загуснути.

Не перестаючи розтирати жовтки, акуратно влийте в кілька підходів розтоплене вершкове масло, змішане із соняшниковою олією. Додайте сіль, мелений білий перець і лимонний фреш.

Гострий соус з перцем та часником

Інгредієнти:

1 шматочок сушеного фенхелю

1 зубчик часнику

1 стручок свіжого червоного гострого перцю

1 стручок свіжого гострого зеленого перцю

6 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. рафінованої соняшникової олії «Олейна»

3 ст. л. винного оцту

сіль до смаку

чорний мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Розкришіть фенхель. Зубчик часнику очистьте та розріжте на 4 частини.

Стручки перцю розріжте на 4 поздовжні часточки.

Влийте оливкову олію, рафіновану соняшникову олію «Олейна» і винний оцет у миску, додайте перець, часник та фенхель. Перемішайте, посоліть і поперчіть.

Домашній майонез

Інгредієнти:

1 яйце

150 мл рафінованої олії «Олейна»

лимонний фреш — 1 ст. л.

класична гірчиця — ½ ч. л.

сіль — ½ ч. л.

цукор — ½ ч. л.

Готуємо соус:

Розбийте в чашу блендера яйце, додайте до нього цукор, сіль та гірчицю.

Акуратно починайте збивати отриману масу занурювальним блендером. Збивайте всі інгредієнти, крім олії.

Поступово додавайте рафіновану соняшникову олію «Олейна» до потрібної густоти — її може піти трохи менше або трохи більше.

Додайте лимонний фреш і ще раз перемішайте.

Соус песто з насінням соняшника

Інгредієнти:

1 зубчик часнику

80 г свіжого листя базиліка

50 г сиру пармезан

120 мл оливкової олії

½ ч. л. рафінованої соняшникової олії «Олейна»

50 г очищеного насіння соняшника

сіль до смаку

чорний мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Часник та пармезан натріть на дрібній тертці.

Розігрійте соняшникову олію в сковороді на середньому вогні. Відправте туди насіння, посоліть і підсмажуйте до золотистого кольору близько двох хвилин. Зніміть насіння з вогню і відставте остигати.

За допомогою занурювального блендера змішайте базилік з оливковою олією. Додайте до отриманої маси часник, пармезан та смажене насіння.

Продовжуйте збивати доти, доки маса не стане однорідною. Посоліть, поперчіть до смаку і знову добре перемішайте.

Соус для салату «Цезар»

Інгредієнти:

200 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»

1 ст. л. оливкової олії

20 г пармезану

1 яйце

20 г філе анчоусів в олії

1 ч. л. гірчиці

3 ч. л. лимонного фрешу

сіль до смаку

½ ч. л. цукру

3 зубчики часнику

мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Відправте в чашу блендера 200 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна», 1 ст. л. оливкової олії та яйце. Починайте збивати та поступово додавайте гірчицю, цукор, сіль і лимонний фреш.

Коли соус трохи загусне і побіліє, акуратно підіймайте та опускайте блендер, продовжуючи збивати до однорідної маси. Як тільки це сталося, вимикайте блендер.

Порубайте ножем філе анчоуса, пропустіть зубчики часнику через прес, а пармезан натріть на дрібну тертку.

Анчоуси, часник і пармезан змішайте з отриманим соусом і збивайте 5-7 секунд, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Олейна, готуємо з любов`ю!



Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали