Салат з білої спаржі в стилі карбонара

Овочева версія відомої пасти

Сьогодні ми готуємо дуже смачний весняний салат з білої спаржі в стилі карбонара. Він дуже ситний та смачний, і стане чудовим варіантом перекусу або повноцінного приймання їжі.

Інгредієнти:

800 г світлої спаржі

4 яєчних жовтки

2 склянки яблучного оцту

200 г бекону

30 г пармезану або сиру грана падано

1 пучок базиліка

2 столові ложки оливкової олії

Приготування:

Напередодні приготуйте жовтки, покладіть їх у невелику миску і залийте яблучним оцтом. Процідіть їх і поставте в холодильник на 24 години або більше, якщо хочете, щоб вони стали досить твердими (потім їх можна натерти на тертці або нарізати тонкими скибочками).

Того ж дня почистьте спаржу і наріжте її тонкими смужками за допомогою овочечистки, щоб сформувати тальятеле. Потім опустіть тальятеле у каструлю з киплячою водою і варіть 2 хвилини. Відцідіть воду.

На розпеченій сковороді обсмажуємо бекон протягом 5 хвилин до золотистої скоринки.

Подаємо спаржу з декількома скибочками пармезану або сиру грана падано, посипаємо нарізаними або натертими жовтками і декількома листочками базиліка, скроплюємо оливковою олією.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали