Корисні рецепти, за допомогою яких можна швидко приготувати смачну та поживну страву — на вагу золота. Сьогодні ми приготуємо салат зі шпинатом, квасолею та пармезаном на всю родину. Для експрес-рецепта можна використати заморожену квасолю фаву і скоротити час приготування вдвічі.
Інгредієнти:
300 г молодого шпинату
400 г свіжої квасолі фава (або попередньо розмороженої)
50 г пармезану
1/2 пучка зеленої цибулі
цедра 2 лимонів
4 ст. л. яблучного оцту
8 ст. л. оливкової олії
сіль і перець до смаку
Приготування:
Вимийте та висушіть шпинат.
Вийміть квасолю і варіть її 5 хвилин у киплячій воді. Відцідіть воду і промийте квасолю під дуже холодною водою.
Пармезан натріть на маленькій терці. Промийте та висушіть цибулю.
Викладіть шпинат на блюдо або окремі тарілки, додайте квасолю, пармезан і лимонну цедру. Посипте крупно нарізаною цибулею, скропіть оцтом і оливковою олією. Посоліть та поперчіть.