Сьогодні ми приготуємо салат з макаронами, який обожнюють французи та американці. Він дивовижно смачний та надзвичайно простий у приготуванні. Це вегетаріанська страва, але вона гарантовано сподобається всім — і тим, хто відмовився від продуктів тваринного походження, і м’ясоїдам.
Інгредієнти:
400 г пасти
150 г свіжої або замороженої квасолі
300 г маринованих в олії артишоків
1 лимон
1 невеликий пучок свіжого чебрецю
50 г пармезану або сиру грана падано
Приготування:
Відваріть макарони у великій кількості киплячої підсоленої води у формі для запікання, відповідно до часу, вказаного на пакуванні (близько 9 хвилин). За 2 хвилини до закінчення часу варіння додайте очищену квасолю. Злийте воду і промийте під холодною водою.
Зніміть з квасолі другу шкірку. З артишоків відцідіть олію, зберігши її для заправки салату, потім розріжте на 4 частини. Лимон вичавите, а шкірку натріть на дрібній терці.
Чебрець дрібно наріжте. У велику салатницю висипте макарони та квасолю, додайте четвертинки артишоків, чебрець і лимонну цедру.
Змішайте 3 столові ложки олії з лимонним соком, посоліть та поперчіть.
Подавайте із соусом і натертим сиром.