Ода весні: готуємо карпаччо з артишоків

Свіжа закуска на швидку руку

Сьогодні готуємо одну з улюбленіших закусок серед італійок — карпаччо з артишоків. Вам знадобиться зовсім небагато продуктів, щоб зробити цю небанальну та дуже естетську страву на швидку руку.

Інгредієнти:

4 артишоки 

1 лимон + 1/2 лимона

2 ст. л. оливкової олії

8 листочків м`яти

20 г пармезану або сиру грана падано

Приготування:

Вичавіть перший лимон. У великій мисці змішайте лимонний сік з водою та кількома кубиками льоду. З артишоків видалити перші два ряди листя. Гострим ножем зрізати верхівки листя й тонко нарізати серцевини. Одразу занурюємо їх у крижану воду з лимоном.

Вичавити 1/2 лимона. Злити воду з артишоків і змішати їх з оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перцем. Залишити маринуватися на 10 хвилин у прохолодному місці. Дрібно нарізати м`яту, натерти пармезан або грана падано.

Подавати артишоки, посипавши їх м`ятою та натертим сиром.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали