Сьогодні ми готуємо дуже смачний весняний салат з білої спаржі в стилі карбонара. Він дуже ситний та смачний, і стане чудовим варіантом перекусу або повноцінного приймання їжі.
Інгредієнти:
800 г світлої спаржі
4 яєчних жовтки
2 склянки яблучного оцту
200 г бекону
30 г пармезану або сиру грана падано
1 пучок базиліка
2 столові ложки оливкової олії
Приготування:
Напередодні приготуйте жовтки, покладіть їх у невелику миску і залийте яблучним оцтом. Процідіть їх і поставте в холодильник на 24 години або більше, якщо хочете, щоб вони стали досить твердими (потім їх можна натерти на тертці або нарізати тонкими скибочками).
Того ж дня почистьте спаржу і наріжте її тонкими смужками за допомогою овочечистки, щоб сформувати тальятеле. Потім опустіть тальятеле у каструлю з киплячою водою і варіть 2 хвилини. Відцідіть воду.
На розпеченій сковороді обсмажуємо бекон протягом 5 хвилин до золотистої скоринки.
Подаємо спаржу з декількома скибочками пармезану або сиру грана падано, посипаємо нарізаними або натертими жовтками і декількома листочками базиліка, скроплюємо оливковою олією.