Нові рибні ресторани Києва

У столиці починає відкриватись все більше закладів із акцентом на Омега-3 у меню.

Ibsen

Василь Пашук, шеф першого київського ресторану скандинавської кухні Ibsen, півроку подорожував північними морями на круїзному лайнері, вивчаючи місцеві спеціалітети. Натхненний нордичними подорожами, він навіть привіз місцеву музику, яка звучить в ресторані. Власне, страви тут називаються так, як і на їхній Батьківщині: калакейто (фінська уха з тріски, лосося та камбали), фіскеболлар (тефтелі) з судака, бергенськ (норвезький вершковий суп з морепродуктами, шпинатом та запеченим гарбузом). Радію, що нарешті тренд на скандинавську кухню докотився до Києва! Його задумав запустити ресторатор Віктор Хараджа, котрий вже має багаторічний досвід у цій сфері у Донецьку.

Серед незвичних гастрономічних цікавинок ресторану: ялівець (соус із нього подається разом з плато сирів), мочена слива (її тут додають до смьорреброда), шипшинове пюре (у ньому готують філе міньйон), пилок (його додають до шоколадного мусу чи медового морозива власного приготування). Ну, і звісно, нарешті першу скрипку починають відігравати коренеплоди, котрі так люблять у Скандинавії. З ними тут запікають палтус чи оселедець.

Вул. Мечнікова 16

Egersund

Власне, це норвезький рибний магазин, розташований на Позняках, в якому знаходиться міні-ресторан. Він відкрився дещо давніше, однак, його також хочу згадати у своїй підбірці. Egersund запустився, щоб продавати рибу без посередників. Цей магазин несхожий на ті рибні магазини, які ми бачили раніше. Тут інтер’єр повністю білий (дещо аскетичний) та зроблений зі смаком. Навіть бочки, в яких лежить оселедець, виглядають як арт-об’єкти. Тут також є відповідний музичний супровід – лунають крики чайок.

Бестселлером ресторану є сендвіч з Матіасом, це один з найбільш популярних видів оселедця. Рецепт простий: лише солодовий міні-багет, риба, трохи олії та рожева солодка цибуля. Для теперішньої погоди підійде вершковий суп з креветками, лососем, філе палтуса та кропом. У меню також є суші, різні види риби, приготованої на грилі, а також морепродукти, приправлені спеціями. “Для того щоб передати норвезькі традиції ми намагаємося залучати в якості консультантів норвезьких кухарів і простих рибалок, які все життя прожили поруч з морем”, - розповідає Констянтин Медведев, директор з маркетингу Egersund.

Пр-т. Григоренка 32Д

Reef

“Меню у нас невелике і якщо не буде якоїсь риби чи морепродуктів, будемо друкувати нове”, - посміхаючись, каже співвласник "Reef" Руслан Шибаєв. Його новий заклад знаходиться якраз через дорогу від його дітища Beef: meat & wine. Шефом у "Reef" призначено Олександра Йоурза, котрий розробляв меню спільно з італійським метром Ніколою Батавія. До слова, воно дуже просте: більша частина відведена рибі та морепродуктами у певній табличці. В ній можна вибрати спосіб приготування: у сирому вигляді, на пару, “sous-vide”, смаження чи гриль. Вже потім окремо обираєш гарнір та соус. Зручно та сучасно. Варто зауважити, що багато рибних страв шеф подає з желе переважно із цитрусових: з лайму до тартару, з тунця чи з грейпфруту до філе сібаса. Звісно, більшість у винній карті - це білі вина з небанальних регіонів Австрії, Німеччини тощо.

Дизайн інтер’єру заслуговує особливого захоплення: він нагадує корабель. Вхід непримітний та низький – всього 2 метри у висоту. Однак, потім ти одразу попадаєш у величезну залу, де переважає білий колір, з вікнами на всю висоту. Із засиллям світлоти різко контрастують іржаві панелі на двох бокових стінах. Все це – красивий референс на естетику мореплавства.

Вул. Шота Руставелі 16A

Fisher

“Пармезановий вітер”, “маслинова земля” – ось так поетично у ресторані авторської кухні Fisher називають компоненти страви. Останньою посипають, наприклад, форшмак, який подають з цитрусовим джемом. Тут на кухні чаклують два шефи, обидва Володимири: Чечко та Перковський. Перший у своєму kindle має гастрономічну бібліотеку з близько 50-ма книгами. У послужному списку другого - відкриття близько півсотні ресторанів на території СНД. До речі, Перковський вчився в одного з особистих шефів Мадонни Олівьє Будона.

Тут офіціанти подають страви у білих рукавичках, і це створює відчуття вишуканості. У неробочий час вони відвідують концерти класичної музики, що в принципі досить неочікувано та приємно.

Вул. Кирило-Мефодієвська 14/2


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали