Готуємо вегетаріанські спринг-роли з пророщеним насінням

Свіжий і корисний перекус

Сьогодні ми приготуємо відмінну закуску чи перекус — вегетаріанські спринг-роли з пророщеним насінням. Ними можна доповнювати ваш звичний раціон, або ж включити до детокс-меню.

Інгредієнти:

4 рисові листи

50 г рисової вермішелі

200 г копченого тофу

50 г тертої моркви

50 г тертої червонокачанної капусти

100 г паростків люцерни

2 невеликі листи салату

25 г смаженого солоного арахісу

8 гілочок коріандру

Для соусу:

4 столові ложки білого оцту

2 столові ложки соусу ніок-мам

1 столова ложка цукру

1/2 чайної ложки пасти чилі (або порошку чилі)

Приготування:

Замочіть вермішель на 15 хвилин у мисці з гарячою водою, потім злийте воду. Копчений тофу розріжте на 16 паличок. Розділіть моркву, капусту, рисову локшину та паростки на 4 рівні частини. Змішайте білий оцет з в`єтнамським соусом ніок мам, цукром і пастою чилі.

Зануріть рисові листи по одному на 2 секунди в дуже велику миску з теплою водою, потім відразу ж покладіть їх на вологу тканину. Покладіть половину листа салату на кожен розм`якшений рисовий лист. Розкладіть 1 частину рисової вермішелі, 1 частину моркви, 1 частину капусти, 1 частину пророщеного насіння, викладіть 4 палички тофу і посипте кількома горішками. Складіть бічні сторони поверх начинки, щоб утримати її на місці, потім починайте згортати, щільно накладаючи верхню частину на начинку.

Покладіть 1 або 2 гілочки кінзи на порожню частину рисового паперу, потім загорніть рол. Повторіть для ролів, що залишилися. Подавайте охолодженими з соусом ніок мам.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали