Сьогодні ми приготуємо відмінну закуску чи перекус — вегетаріанські спринг-роли з пророщеним насінням. Ними можна доповнювати ваш звичний раціон, або ж включити до детокс-меню.
Інгредієнти:
4 рисові листи
50 г рисової вермішелі
200 г копченого тофу
50 г тертої моркви
50 г тертої червонокачанної капусти
100 г паростків люцерни
2 невеликі листи салату
25 г смаженого солоного арахісу
8 гілочок коріандру
Для соусу:
4 столові ложки білого оцту
2 столові ложки соусу ніок-мам
1 столова ложка цукру
1/2 чайної ложки пасти чилі (або порошку чилі)
Приготування:
Замочіть вермішель на 15 хвилин у мисці з гарячою водою, потім злийте воду. Копчений тофу розріжте на 16 паличок. Розділіть моркву, капусту, рисову локшину та паростки на 4 рівні частини. Змішайте білий оцет з в`єтнамським соусом ніок мам, цукром і пастою чилі.
Зануріть рисові листи по одному на 2 секунди в дуже велику миску з теплою водою, потім відразу ж покладіть їх на вологу тканину. Покладіть половину листа салату на кожен розм`якшений рисовий лист. Розкладіть 1 частину рисової вермішелі, 1 частину моркви, 1 частину капусти, 1 частину пророщеного насіння, викладіть 4 палички тофу і посипте кількома горішками. Складіть бічні сторони поверх начинки, щоб утримати її на місці, потім починайте згортати, щільно накладаючи верхню частину на начинку.
Покладіть 1 або 2 гілочки кінзи на порожню частину рисового паперу, потім загорніть рол. Повторіть для ролів, що залишилися. Подавайте охолодженими з соусом ніок мам.