Зберігайте рецепт корисного та смачного гарбузового хліба від зіркової дерматологині та творця однойменного beauty-бренду доктора Барбари Штурм. Цей чудовий гарбузовий хліб — чудове сезонне частування. Гарбуз багатий багатьма поживними речовинами, особливо бета-каротином, потужним антиоксидантом, що запобігає пошкодженню шкіри вільними радикалами, а також вітамінами С і Е, які підвищують і зміцнюють імунітет.
Цей рецепт також містить куркуму, потужний протизапальний інгредієнт, що володіє загоювальними, антимікробними та антивіковими властивостями.
Інгредієнти для гарбузового хліба:
2,5 склянки вівсяного борошна
1 склянка гарбузового пюре
1/4 склянки несолодкого ванільного мигдального молока
1/2 склянки кленового сиропу
2 яйця
1 чайна ложка мускатного горіха
1 чайна ложка кориці
1 чайна ложка меленого запашного перцю
щіпка солі
1/2 чайної ложки куркуми
1 чайна ложка розпушувача
1/4 склянки гарбузового насіння
Покроковий рецепт приготування хліба:
1. Розігрійте духовку до 150 °C. У великій мисці змішайте кленовий сироп, яйця, гарбузове пюре та молоко. Додайте мускатний горіх, корицю, запашний перець, сіль та розпушувач до вівсяного борошна і рівномірно перемішайте.
2. Потім додайте вологі інгредієнти в борошно і добре перемішайте. Залишіть суміш на п`ять хвилин, поки ви застеляєте скляну форму для хліба пергаментним папером.
3. Додайте суміш у форму та помістіть її на верхню решітку духовки. Посипте гарбузовим насінням і запікайте 40-45 хвилин.