Смачна полента з сиром, в'яленими томатами та базиліком

Максимально простий рецепт

«Сьогодні готуємо неймовірно ніжну поленту із сиром та в`яленими томатами. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом», — каже Євген Клопотенко.

Як готувати кукурудзяну кашу

Полента готується у воді. Але головне в процесі приготування — це не переставати помішувати кашу протягом усього часу, тому що варто відірватися на хвилинку — і каша може швидко пригоріти.

Я вирішив ще й запекти поленту з сиром — так теж часто роблять в Італії. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом.

Як приготувати поленту з сиром

Інгредієнти:

300 г кукурудзяної крупи

8 в`ялених томатів

1 зубчик часнику

30 г вершкового масла

185 г твердого сиру

3 гілочки базиліка

600 мл води

до смаку сіль та перець

Полента з сиром: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування ніжної поленти з сиром та в`яленими томатами. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

З`єднайте в сотейнику або невеликій каструлі 300 г кукурудзяної крупи та 600 мл води, додайте 1 зубчик часнику.

Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, доки полента не стане однорідною. При цьому не припиняйте помішувати її віночком або ложкою, інакше полента може пригоріти. Дістаньте зубчик часнику.

Наріжте тонкими смужками 8 в`ялених томатів. Сир натріть на великій тертці, я взяв упаковку 185 г. Але ви можете взяти трохи більше або менше до смаку.

Перекладіть сир з томатами в сотейник до стрічки та обережно перемішайте, щоб вони поступово розподілилися. Сир розтане і надасть страві неймовірної ніжності.

Форму для запікання змастіть 20 г розм`якшеного вершкового масла і викладіть поленту з сиром і в`яленими томатами.

Поступово розподіліть за формою за допомогою ложки або лопатки. Для рум`янішої скоринки змастіть зверху 10 г вершкового масла. Запікайте поленту в духовці за 180 градусів протягом 30 хвилин. Готову страву прикрасьте зверху листочками базиліка.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали