Vano Ivano
Директор ресторану Валентина Лук’яненко розповідає, що коли до них приходять грузини, то замовляють по 30 хінкалі одночасно. І це лише початок трапези. Українські відвідувачі беруть по 3-4, що незвично для грузинів. До речі, текстура хінкалі тут, наче шовкова. У Vano Ivano зацікавлені, щоб грузинська кухня була представлена за всіма канонами, тому в найближчим часом тут збираються зробити спеціальну інструкцію для гостей про те, як правильно споживати хінкалі (хвостик потрібно залишати на тарілці, одразу випивати бульйон тощо).
Цікава історія назви закладу: перша його частина – на честь Вано Янтбелізде, грузинського актора театру та кіно, близького друга власника ресторану, котрого звати Андрій Іванов – звідси і друга частина назви. До речі, на лого зображений той самий Вано, котрий затверджував фінальне меню. Дизайн інтер’єру розробляла грузинка Етері Цинтадзе, маленькі стильні деталі можна помітити всюди: це і корзини для збору винограду в якості світильників, і величезне мандаринове дерево у вбиральні. У меню Vano Ivano незвично було побачити між чурчхелою та пеламуші (десертом на основі киселю та кукурудзяного борошна), торт “Наполеон”. Як виявилось, це грузинська версія цього торту – більш легка, ніж ми звикли, з листкового тіста.
Похожие материалы:
Кловський спуск 7а
Хінкальня Gogi
“Зараз у Києві тренд на грузинську кухню – більше 40 ресторанів”, розповідає Олег Гавриленко, власник “Хінкальної у Гогі”, котра 5 місяців тому відкрилась поблизу червоного корпусу університету Шевченка. Вона без грузинської атрибутики, яку звикли бачити у таких ресторанах. Біля входу – міні-магазин, де продають настоянки від бармена, приправи та вино. Скоро асортимент поповниться хлібом, який випікають тут же. В меню є традиційно грузинські позиції, а також грузинські варіації класичних українських страв. Наприклад, борщ з грузинським акцентом – до нього додають спеції, які у нас асоціюються з цією країною. “Салат Гогі” – овочі з соусом та з копченим сиром сулугуні. Нові страви з’являються раз на 2-3 тижні.
Історія виникнення назви дуже мила: Гога – це прізвисько хорошого друга власника, архітектора, котрий дуже полюбляє Грузію. На честь нього і названий заклад. Дружній підхід зберігається і у ставленні до відвідувачів. “У нас немає дисконтних карток, але кожен з офіціантів може принести наливку чи хінкалі в якості компліменту – це клієнт точно запам’ятає”, - резюмує Олег, котрий сам хінкалі їсть мало, оскільки слідкує за фігурою.
Похожие материалы:
Вул. Льва Толстого 13
Мама Манана
Звісно, у кожному ресторані уважно ставляться до деталей. Але, здається, тут ця увага збільшена у стократ. По-перше, офіціанти носять папанакі, грузинську шапочку з традиційним орнаментом. По-друге, у “Мама манана” зробили “Атлас хачапурі”, кишенькову брошурку з описом кожного підвиду, інформацією про те, які хачапурі популярні у тій чи іншій частині Грузії. По-третє, на столиках лежать листівки, котрі можна підписати, а ресторан відправить їх Вашому адресату. Ця послуга користувалась особливою популярністю перед Новим Роком. До слова, про популярність: вже зараз столик на п’ятницю та вихідні потрібно бронювати за тиждень, а на День Валентина місць немає уже зараз.
Ресторан “Мама Манана” названий на честь збірного образу грузинської жінки, котра любить готувати та робить це смачно. Власне, це хачапурна. Кожен вид готують у двох розмірах: стандартному по 450 г та грузинському по 1 кг. Один з найбільш незвичних видів хінкалі, котрий тут готують – це хінкалі з м’ятою. У закладі подають лише грузинське вино: є і домашнє, котре робить батько бренд-шефа закладу Паата Кучави (він завідує меню і в “Чачапурі”, котрий також входить в цю ресторанну мережу). Насамкінець рекомендую спробувати озугетський чорний чай, що має неповторний аромат, як банально це б не звучало. В планах закладу – доставка хачапурі та лимонадів.
Похожие материалы:
Вул. Велика Васильківська 44
Хмелі-сунелі
У цьому ресторані, котрий входить до мережі Tarantino-family, представлена великий вибір страв з сулугуні. Скуштуйте гебжалію – ніжні рулетики з сулугуні та м’ятою. Також раджу звернути увагу на сулугуні з мигдалем, страву подають теплою з айвовим варенням, вона у меню в розділі “Гарячі закуски”. А ось дівчата, котрі слідкують за фігурою, оцінять десерт “Мацоні з медом”. Власне, мацоні готують тут же у ресторані, додаючи такі корисні зараз біфідобактерії.
Шеф закладу Анзор Квірікашвілі у ресторанному бізнесі вже 40 років. Він може самостійно виносити головну страву на банкетах: баранця чи молочне порося. До речі, тонкощі приготування цих страв можна обговорити з шефом заздалегідь, попросивши зробити замовленням саме з тим соусом, який ви любите. Це прекрасний приклад індивідуального підходу до кожного відвідувача. Окремо варто згадати інтер’єр закладу: це лофт з вкрапленнями етно-деталей, котрі однак не виглядяють, як шароварщина. Особливо атмосферна гігантська зала, у якій знаходиться більша частина столиків.
Вул. Суворова 4/6