«Сьогодні ми готуємо чорничний чизкейк без випікання. Я не очікувала, що це буде так швидко і так смачно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.
Для приготування чизкейка знадобиться:
100 г пісочного печива — це основа, і якщо у вас реально буде гарне пісочне печиво, то й 50 г розтопленого масла не знадобиться.
300 г сиру
250 г маскарпоне
100 мл вершків
100 г цукрової пудри
200 г чорниці
1 пакування желатину, яке розраховане на 1 літр желе
Готуємо чизкейк:
У блендері кришимо печиво і викладаємо його у форму, злегка утрамбовуючи. Якщо печиво сухе, додаємо ще 50 г розтопленого вершкового масла і відправляємо в холодильник. А тим часом робимо начинку.
Начинка проста: змішуємо всі інгредієнти та збиваємо блендером до однорідної консистенції. Чорницю я спеціально додала в кінці, щоб у сирній масі залишилися її шматочки. Наприкінці додаємо желатин (я його розвела в окропі — приблизно 80-100 мл — і ввела в масу).
Виливаємо на пісочний шар та залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Готово! Це найпростіший рецепт десерту.