Великий піст — час, коли можна почати нове життя, в тому числі змінити деякі харчові звички. Також, якщо ви не знаєте, що можна їсти у піст та як зробити щоденне меню цікавим та смачним, пам’ятайте, що у кулінарії є речі, які не приїдаються.
Експерименти з інгредієнтами та приправами — серед них. Навіть найнудніше меню або страву з одного-двох продуктів можна урізноманітнити, надавши їй особливої нотки. Найкращі поєднання вже давно придумані великими кухарями та гастрономічними націями. Обирайте для себе та близьких найкращі — яскраві та пряні Марокко та Індію, стабільно смачні США та стриману Велику Британію. Пам’ятайте, що кілька акцентів — як-от щіпка орегано, сванської солі, трюфельної олії або натурального гранатового соусу, здатні оживити навіть найпіснішу страву.
10 правил харчування у Великий піст
- Їсти необхідно чотири рази на день, з інтервалами в чотири години.
- Не пропускайте сніданок. Це найважливіший прийом їжі за день.
- Не пийте воду під час їжі. Воду можна пити тільки за пів години до їжи.
- Коли ви їсте, ваш шлунок має бути наполовину заповнений їжею, на чверть — водою, яку ви випили за пів години до їжи. І ще чверть має бути порожньою, щоб краще засвоювалася їжа.
- Їжте тільки свіжоприготовану їжу і робіть це в спокійній обстановці, без поспіху.
- Використовуйте кухонний посуд із нержавіючої сталі, чавуну, глиняний або керамічний. Позбавтеся алюмінієвого або забезпеченого антипригарним покриттям.
- Не переїдайте і не їжте занадто мало.
- Уникайте прийомів їжі та перекусів щонайменше за три години до сну.
- Їжа має бути смачною та легкозасвоюваною.
- Їжте сидячи та насолоджуйтеся товариством ваших коханих і друзів.