Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати Tavel Hotel & SPA в Буковелі

Заклад знову відкрився для відвідувачів після реновації

Як сповна відчути атмосферу Карпат та найкраще відпочити? Усе просто — приїхати в Буковель: погуляти поблизу засніжених схилів, спуститися з лижних трас, піти на спа-процедури та посмакувати якісною кухнею. 

Унікальним такий досвід зробить Tavel Hotel & SPA — спокійне та елегантне місце в самому серці курорту. Готель, що існує впродовж 14 років, нещодавно зачинявся на реновацію. З 1 лютого Tavel знову прийняв гостей — проте з оновленою концепцією, більшою кількістю номерів та покращеним спа.

Що зачаровує відвідувачів у готелі? Зручна локація, поблизу якої розташовані лижні траси. Затишні номери, з балконів яких відкриваються краєвиди на Буковель. Безліч картин з гірських пленерів та тимчасові виставки локальних митців. А також — вечори та сніданки із живою музикою декілька разів на тиждень. 

Особливість готелю — ресторан локальної кухні «Корені», над відкриттям якого працював бренд-шеф Віталій Гуралевич. Це також місце для благодійних вечорів з аукціонами на допомогу українським військовим.

«Корені»

Новий ресторан «Корені» — це просторий заклад з панорамними вікнами з виглядом на гори, який поєднує сучасність та українські традиції.

Бренд-шеф Віталій Гуралевич зазначає, що це ресторан з локальними продуктами, вирощеними на Закарпатті, Галичині, Буковині, Поділлі та Волині. Заклад презентує поєднання традиційної кухні із сучасними кулінарними тенденціями. Над його концепцією працювали близько 10 місяців — щоб підкреслити унікальність, створювали меню не на основі рецептів страв, а спираючись саме на місцеві продукти.

«Ми вивчали рецепти старовинної галицької кухні, кухню князів, історичні рецепти та нариси зі стародавньої кулінарії, полювали на рецепти традиційних страв мешканців Карпат», — каже Віталій Гуралевич.

Назва ресторану пояснює зв’язок українців зі своїм справжнім корінням — зокрема, з традиційними етнічними стравами. Вона також підтверджує, що упродовж років наші предки використовували для їжі здебільшого коренеплоди: ріпу, цибулю, селеру, пастернак, петрушку чи буряк. Співзасновниця готелю Тетяна Родзоняк ділиться третім трактуванням — у декорі ресторану та подачі страв бренд-шеф використовує коріння, яке символізує багатства природи та земні дари.

Благодійні вечори

Нещодавно Віталій Гуралевич організував гастровечерю в ресторані «Корені» — для такого заходу він зібрав ще чотирьох відомих кухарів: Ігоря Брагіна, Олександра Висоцького, Олену Жаботинську та Миколу Линіва. Вони приготували по одній унікальній страві для вечора — зокрема, салат з вудженим вугром із Шацьких озер та соусом із палених овочів, а також запечене м’ясо копченого коропа із сорго та мусом з томатного леквару. Кухарі зробили акцент на стравах з річкової риби. 

Подію супроводжував благодійний аукціон — за проданий прапор бойової бригади з автографами військових, книжку «25 найкращих шеф-кухарів України», пакунок «Артемівської солі» та інші лоти вдалося зібрати понад 250 тисяч гривень для потреб воїнів з 8-го полку ССО, які зараз воюють на Херсонському напрямку.

Для гостей заходу свої хіти виконував український співак Ivan NAVI, а зі стендапом виступав комік та учасник команди  «V.I.P. Тернопіль» Тарас Стадницький. 

Схожі благодійні події — гарне доповнення для відвідувачів готелю Tavel. Особливо для тих, хто хоче по-справжньому відчути Карпати. 

Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали