Зроблено в Україні: 5 особливих продуктів, вартих уваги

«Купуй своє!» - гасло, що допомогло за останній рік українським виробникам майже втричі збільшити продаж вітчизняних продуктів харчування, меблів, одягу, взуття, дитячих іграшок та косметики. На elle.ua ми починаємо серію матеріалів з оглядом українських виробників, вартих вашої уваги.

PEANUT BUTTER

Засновники бренду дуже полюбили арахісове масло саме під час свого навчання у США. Коли повернулись додому, зрозуміли, що аби не сумувати за улюбленим продуктом, варто починати його виробництво вдома. Тепер на київському Подолі арахісове масло виготовляють на американський манер. На арахісі не економлять, а вибирають якісний горіх, котрий має аргентинське походження. Окрім Peanut Butter в асортименті марки ще й смачні кранчі зі шматочками арахісу.

ПОЛОНИНА ГРЕЧЕСЬКЕ

«Гуцульські сири займуть почесне місце у сирній світовій історії», - впевнений Василь Шешурак, ідеолог бренду «Полонина гречеське». Він об’єднав навколо своєї ідеї родичів і створив ферму у селі Текуча, Косівського району, на схилах карпатських гір. Зараз тут варять свіжий розсольний сир "будз", а з сушеного будза готують смачну бринзу. Зовсім скоро і запуск нового продукту – сметани. «Полонина Гречеське» - органічна ферма, - підкреслює Василь. – Усі сири ми виготовляємо без технічних засобів, власноруч… З техніки хіба тільки стареньке радіо дідуся».

БЕЙКУШ

Невеличка сімейна винодільня виникла на берегах Бейкушського мису, поблизу Очакова, всього кілька років тому. Доки власна лоза дозріває, маленьке підприємство виробляє білі сухі та напівсухі вина з винограду, купленого на сусідніх фермах. Більшість процесів тут виконується вручну. Незважаючи на молодість, енергійні енологи та їхні вина «Бейкуш» уже отримують винагороди на різноманітних винних виставках та змаганнях.

ФІТОЧАЙ

В часи, коли на території України ніхто навіть не підозрював про існування кави чи цейлонського чаю, для приготування напоїв, що бадьорили та піднімали настрій, люди збирали духмяні трави на полях та в лісах. Виробники «Фіточаю» повертають нас до древніх українських традицій, пропонуючи багаточисленні збори з плодів шипшини, квітів ехінацеї, душиці та тмину, зібраних на території Полтавської області.

Beerstard

Лана Світанкова - справжній ентузіаст, вона закохана у свою справу. Дівчина варить гірчицю. Щоразу, коли Лана розповідає своїм покупцям, що в Україні вирощують 9 відсотків усього світового обсягу гірчичного зерня, вони не можуть в це повірити. Створити такий продукт, котрий би повністю складався з українських компонентів, їй ще не вдалося, - «адже апельсини у нас не ростуть», - сміється Лана. Зате пиво й оцет, що входять до складу її запашної та смачної гірчиці, як власне і самі гірчичні зерна, повністю рідні, українські.


Реклама

Популярні матеріали

Як Амстердам відчуває травму війни у фільмі «Окуповане місто»:...


Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Як це було: ELLE Active Forum 2024


Читайте також
Популярні матеріали