PEANUT BUTTER
Засновники бренду дуже полюбили арахісове масло саме під час свого навчання у США. Коли повернулись додому, зрозуміли, що аби не сумувати за улюбленим продуктом, варто починати його виробництво вдома. Тепер на київському Подолі арахісове масло виготовляють на американський манер. На арахісі не економлять, а вибирають якісний горіх, котрий має аргентинське походження. Окрім Peanut Butter в асортименті марки ще й смачні кранчі зі шматочками арахісу.
ПОЛОНИНА ГРЕЧЕСЬКЕ
«Гуцульські сири займуть почесне місце у сирній світовій історії», - впевнений Василь Шешурак, ідеолог бренду «Полонина гречеське». Він об’єднав навколо своєї ідеї родичів і створив ферму у селі Текуча, Косівського району, на схилах карпатських гір. Зараз тут варять свіжий розсольний сир "будз", а з сушеного будза готують смачну бринзу. Зовсім скоро і запуск нового продукту – сметани. «Полонина Гречеське» - органічна ферма, - підкреслює Василь. – Усі сири ми виготовляємо без технічних засобів, власноруч… З техніки хіба тільки стареньке радіо дідуся».
Похожие материалы:
БЕЙКУШ
Невеличка сімейна винодільня виникла на берегах Бейкушського мису, поблизу Очакова, всього кілька років тому. Доки власна лоза дозріває, маленьке підприємство виробляє білі сухі та напівсухі вина з винограду, купленого на сусідніх фермах. Більшість процесів тут виконується вручну. Незважаючи на молодість, енергійні енологи та їхні вина «Бейкуш» уже отримують винагороди на різноманітних винних виставках та змаганнях.
ФІТОЧАЙ
В часи, коли на території України ніхто навіть не підозрював про існування кави чи цейлонського чаю, для приготування напоїв, що бадьорили та піднімали настрій, люди збирали духмяні трави на полях та в лісах. Виробники «Фіточаю» повертають нас до древніх українських традицій, пропонуючи багаточисленні збори з плодів шипшини, квітів ехінацеї, душиці та тмину, зібраних на території Полтавської області.
Beerstard
Лана Світанкова - справжній ентузіаст, вона закохана у свою справу. Дівчина варить гірчицю. Щоразу, коли Лана розповідає своїм покупцям, що в Україні вирощують 9 відсотків усього світового обсягу гірчичного зерня, вони не можуть в це повірити. Створити такий продукт, котрий би повністю складався з українських компонентів, їй ще не вдалося, - «адже апельсини у нас не ростуть», - сміється Лана. Зате пиво й оцет, що входять до складу її запашної та смачної гірчиці, як власне і самі гірчичні зерна, повністю рідні, українські.