Талановитий шеф-кухар Яннік Аллено, володар трьох зірок Мішлен, поділився оригінальним способом приготування цвітної капусти, повільно запеченої в духовці цілою під спеціями й ароматним соусом з коріандру, меду та імбиру. Ніжна й ароматна цвітна капуста стане чудовим гарніром до м`ясних або рибних страв. Що стосується користі, цвітна капуста багата на антиоксиданти, є чудовим джерелом вітамінів, клітковини та білка, а також має протизапальні властивості й допомагає вивести токсини з організму.
Готуємо запечену цвітну капусту
Інгредієнти на 4 порції:
1 качан цвітної капусти
Для маринаду:
2 ст. ложки топленого масла
4 зубчики часнику
½ чайної ложки тертого свіжого імбиру
1 ст. ложка цукру
½ чайної ложки куркуми
½ чайної ложки паприки
Свіжомелений перець до смаку
Дрібно нарізаний коріандр до смаку
Для соусу з коріандру:
50 г подрібненого коріандру
15 г свіжого імбиру
40 г білої цибулі
40 г меду
140 г майонезу
80 г соку лайма
70 г оливкової олії
Сіль і перець до смаку
Запечена цвітна капуста з прянощами та соусом із коріандру: покроковий рецепт
1. У мисці змішайте всі інгредієнти для маринаду і ретельно змастіть качан цвітної капусти сумішшю, що вийшла.
2. Помістіть качан у форму для запікання, змащену олією.
3. Запікайте цвітну капусту під фольгою 75 хвилин за температури 160 °С.
Для приготування соусу:
1. Імбир натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, додати всі інгредієнти, що залишилися, окрім майонезу, і подрібнити до однорідної маси в блендері.
2. Наприкінці додати майонез і ретельно збити отриманий соус.
3. Викласти соус у глибоке блюдо, зверху помістити запечену цвітну капусту та посипати коріандром. Смачного!