Запечений качан цвітної капусти із прянощами

Покроковий рецепт корисної та дуже смачної страви, яка є джерелом антиоксидантів, вітамінів, клітковини та білка

Талановитий шеф-кухар Яннік Аллено, володар трьох зірок Мішлен, поділився оригінальним способом приготування цвітної капусти, повільно запеченої в духовці цілою під спеціями й ароматним соусом з коріандру, меду та імбиру. Ніжна й ароматна цвітна капуста стане чудовим гарніром до м`ясних або рибних страв. Що стосується користі, цвітна капуста багата на антиоксиданти, є чудовим джерелом вітамінів, клітковини та білка, а також має протизапальні властивості й допомагає вивести токсини з організму.

Готуємо запечену цвітну капусту

Інгредієнти на 4 порції:

1 качан цвітної капусти

Для маринаду:

2 ст. ложки топленого масла

4 зубчики часнику

½ чайної ложки тертого свіжого імбиру

1 ст. ложка цукру

½ чайної ложки куркуми

½ чайної ложки паприки

Свіжомелений перець до смаку

Дрібно нарізаний коріандр до смаку

Для соусу з коріандру:

50 г подрібненого коріандру

15 г свіжого імбиру

40 г білої цибулі

40 г меду

140 г майонезу

80 г соку лайма

70 г оливкової олії

Сіль і перець до смаку

Запечена цвітна капуста з прянощами та соусом із коріандру: покроковий рецепт

1. У мисці змішайте всі інгредієнти для маринаду і ретельно змастіть качан цвітної капусти сумішшю, що вийшла.

2. Помістіть качан у форму для запікання, змащену олією.

3. Запікайте цвітну капусту під фольгою 75 хвилин за температури 160 °С.

Для приготування соусу:

1. Імбир натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, додати всі інгредієнти, що залишилися, окрім майонезу, і подрібнити до однорідної маси в блендері.

2. Наприкінці додати майонез і ретельно збити отриманий соус.

3. Викласти соус у глибоке блюдо, зверху помістити запечену цвітну капусту та посипати коріандром. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Революційні рішення омолодження шкіри: поєднання сили рослин та...


Читайте також
Популярні матеріали