Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (фото)

Фуд-блогер Настя Ганджа в деталях розповідає, як спекти паску за рецептом з книги Pierre Hermé "Pastries"

Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):

500 г борошна;

70 г цукру;

100 г молока (27-29*С)

20 г свіжих дріжжів;

250 г яєць;

175 г вершкового масла кімнатної Т;

7 г солі;

150 г родзинок, в`яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);

Глазур:

220-250 г цукрової пудри;

1 білок;

лимонний сік.

Спосіб приготування:

1. В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).

2. Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.

3. Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази). Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.

4. Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом). Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.л. молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С. Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску. Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.

5. Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції. Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.

Смачного!

*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100г. Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали