«Майонез завжди асоціюється з чимось шкідливим, калорійним і його потрібно уникати. Тому, для нього часто вигадують альтернативи, чи то з горіхів, чи з йогурту, чи ще з чогось. Справжній веганський майонез робиться з олії, соєвого молока/аквафаби та оцту. Мій «винахід» — це той самий класичний майонез, але наповнений корисними ненасиченими жирами Омега-3.
Так, він залишається жирним, калорійним і смачним, але має не пусті калорії.
Мій майонез повстав з лляної олії, яку варто щоденно додавати в раціон, власне через вміст Омега-3. Всі компоненти для майонезу мають бути холодними — лише тоді майонез матиме користь.
До речі, лляну олію після відкриття пляшки завжди потрібно зберігати в холодильнику. Для того, щоб вона довше зберігалась (~ 1 місяць) і не окислювалась», — розповідає веганка та food-блогер Ганна Пундак.
Instagram: @hanna_veganna
Інгредієнти:
100 мл соєвого молока
1 ст.л. натурального яблучного оцту
1/2 ч.л. солі
1/4 ч.л. меленого чорного перцю
1 зубчик часнику
1 ч.л. гірчиці (Діжон)
150 мл лляної олії
1/2 пучка петрушки (за бажанням)
Приготування:
1. За допомогою блендера збити всі компоненти, окрім олії та петрушки.
2. Продовжуючи збивати компоненти (на середній швидкості блендера) поступово вливати олію — чим повільніше, тим краще. Коли виллєте всю олію, майонез має стати густим.
3. До готового майонезу додати петрушку і зблендерувати ще раз.