Веганський справжній корисний майонез: покроковий рецепт

Включаємо у пісне меню!

«Майонез завжди асоціюється з чимось шкідливим, калорійним і його потрібно уникати. Тому, для нього часто вигадують альтернативи, чи то з горіхів, чи з йогурту, чи ще з чогось. Справжній веганський майонез робиться з олії, соєвого молока/аквафаби та оцту. Мій «винахід» — це той самий класичний майонез, але наповнений корисними ненасиченими жирами Омега-3.

Так, він залишається жирним, калорійним і смачним, але має не пусті калорії.

Мій майонез повстав з лляної олії, яку варто щоденно додавати в раціон, власне через вміст Омега-3. Всі компоненти для майонезу мають бути холодними — лише тоді майонез матиме користь.

До речі, лляну олію після відкриття пляшки завжди потрібно зберігати в холодильнику. Для того, щоб вона довше зберігалась (~ 1 місяць) і не окислювалась», — розповідає веганка та food-блогер Ганна Пундак.

постное меню

Instagram: @hanna_veganna

Інгредієнти:

100 мл соєвого молока

1 ст.л. натурального яблучного оцту

1/2 ч.л. солі

1/4 ч.л. меленого чорного перцю

1 зубчик часнику

1 ч.л. гірчиці (Діжон)

150 мл лляної олії

1/2 пучка петрушки (за бажанням)

Приготування:

1. За допомогою блендера збити всі компоненти, окрім олії та петрушки.

2. Продовжуючи збивати компоненти (на середній швидкості блендера) поступово вливати олію — чим повільніше, тим краще. Коли виллєте всю олію, майонез має стати густим.

3. До готового майонезу додати петрушку і зблендерувати ще раз.

Готово!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали