«Смак полуничного варення знайомий майже всім з дитинства. Ми вирішили урізноманітнити його смак, додавши лише один оригінальний інгредієнт — бодян. Ця пряність у вигляді акуратної зірочки здатна своїм яскравим та насиченим ароматом змінити смак будь-якої страви. У бодяну неймовірним чином поєднані солодкі та гіркі ноти, гострі та терпкі», — розповідає Євген Клопотенко.
Поради щодо приготування полуничного варення
Ми знаємо, що заготовляти полуничне варення заздалегідь немає сенсу, тому що воно завжди закінчується першим. Тому оновити поличку із запасами цього напрочуд смачного та ароматного варення можна за допомогою заморожених ягід.
Не розрізайте їх, навіть якщо траплятимуться дуже великі за розміром полунички. Якщо це зробити, то ваше варення буде більше схоже на джем. Для того щоб урізноманітнити смак, за бажанням окрім бодяну додайте листя м`яти, але використовуйте зовсім небагато для аромату.
Як приготувати полуничне варення з бодяном
Інгредієнти:
На 750 мл:
500 г цукру
3-4 зірочки бодяну
Полуничне варення з бодяном: покроковий рецепт
Полуницю (1 кг) добре промийте та очистить від хвостиків. Перекладіть у каструлю, засипте 500 г цукру і дайте 20-30 хвилин постояти, щоб ягоди пустили сік. Якщо ви використовуєте заморожені, розморозьте їх.
Поставте каструлю на середній вогонь, додайте 3-4 зірочки бодяну, доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Зменште вогонь до мінімуму та варіть варення 10 хвилин після закипання.
Розкладіть полуничне варення по стерильних банках і закрийте кришками.