Так теж можна: рецепт граноли з кукурудзяної крупи

Готуємо простий та корисний сніданок на кожен день

«Гранола — це смачний сніданок, який можна один раз зробити, покласти в скляні банки, які герметично закриваються, та радувати себе й близьких смачною стравою. Як правило, гранолу готують із вівсянки, яку запікають з вершковим маслом, медом і горіхами. Я ж вирішив приготувати гранолу з кукурудзяної крупи. Скажу чесно, вийшло дуже смачно. Можна поєднувати з йогуртом, молоком і ряжанкою.

Також хочу поділитися порадами щодо приготування граноли, щоб ця страва у вас вийшла з першого разу», — розповідає Євген Клопотенко.

Як приготувати гранолу

• База для приготування граноли — це крупа, наприклад вівсяна або кукурудзяна. Якщо готуєте з першої, то вибирайте ту, яка вариться мінімум 20 хвилин, а не швидкого приготування. І це повинні бути пластівці, а не подрібнена вівсянка. Кукурудзяну крупу необхідно вибрати чисту, щоб в упакованні не було сторонніх вкраплень.

• Як правило, у гранолу додають мед, і він повинен покрити крупу повністю. Якщо не знаєте, як це зробити, то просто розведіть мед невеликою кількістю води або ж скористайтеся моїм способом: додайте воду, вершки і цукор, а мед потім, в готову страву.

У гранолу можна додати будь-які горіхи, сухофрукти, шматочки кокоса, сушені ягоди, какао, шоколад і рисові пластівці.

Як приготувати гранолу з кукурудзяної крупи з йогуртом 

Інгредієнти:

150 г кукурудзяної крупи (екстра або полента)

60 г цукру

120 мл вершків 33%

60 мл води

1-2 ст. л. меду (для подачі)

50 г волоських горіхів

400 мл йогурту (або кефіру)

1 дрібка солі

Рецепт граноли з кукурудзяної крупи: покроковий рецепт

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 180 г кукурудзяної крупи, просушіть на сухій пательні на маленькому вогні з дрібкою солі, постійно помішуваючи, протягом 2-4 хвилин.

Додайте 60 г цукру і трохи перемішайте. Не збільшуйте вогонь, інакше цукор пригорить.

Спостерігайте, як цукор почне підтоплюватися та перетворюватися на коричневу карамель.

Потроху помішуйте суміш лопаткою, щоб карамель не підгоріла, інакше гранола буде гірчити. Дочекайтеся, коли крупа з цукром почне збиратися в невеликі карамельні грудочки.

Потім відразу ж введіть 120 мл вершків і 60 мл води.

Не припиняйте помішувати вміст пательні, щоб отримати однорідну масу.

Дочекайтеся, коли маса стане повністю однорідною.

Перекладіть вологу масу на деко, застелене пергаментом, і розподіліть рівномірним шаром товщиною 1,5-2 мм. Поставте деко в духовку з температурою 180 градусів на 20-25 хвилин. Готовій гранолі дайте час для охолодження і застигання. Потім поламайте на невеликі шматочки зі стороною 2-3 см. Цю масу за бажанням можна скласти в скляну банку та зберігати герметично закритою, щоб волога не потрапляла всередину.

Для формування страви спочатку в тарілку вилийте 400 мл йогурту або кефіру.

Потім зверху викладіть шматочки кукурудзяної граноли. Посипте 50 г цілого або трохи подрібненого волоського горіха.

Полийте зверху 1-2 ст. л. меду або кленового сиропу. Надзвичайно корисний і смачний сніданок готовий.


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали