«Сирники — одна з моїх коронних страв. Вони в мене виходять ідеальної форми та смаку, я ніколи не роблю їх занадто солодкими. Тому вони, навіть ті, що з фруктами і ягодами, у мене не десерт, а основна страва. Солоні сирники з пармезаном — це дуже оригінально і смачно. Цей рецепт я взяла з книги Аніти Луценко та Катерини Андреєвої», — ділиться нутриціологиня, експертка зі здорового харчування Лора Філіппова.
Нам потрібно:
Кисломолочний сир жирністю 5 чи 9% — 250-300 г
Куряче яйце
Пармезан тертий — 30-40 г
Кріп, сіль до смаку
Семола (борошно з твердих сортів пшениці) — 1-2 ст. л. залежно від щільності сиру (щоб отримати потрібну консистенцію)
Цілозернове борошно для обкачування
Готуємо сирники:
Блендером перебиваємо кисломолочний сир з яйцем, додаємо пармезан, дрібно нарізаний кріп, семолу та сіль.
Вимішуємо масу, формуємо сирники, обкачуємо в борошні.
Обсмажуємо з двох боків у невеликій кількості олії.