Основні принципи «дієти довгожителів»

Важливі для молодості зміни в раціоні 

«Якщо вам більше 35 років, наступні пункти вже дуже і дуже актуальні для вас. Якщо вам менше — почитайте, щоб знати на майбутнє», — радить нутриціологиня, експертка зі здорового харчування Лора Філіпова.

Мікробіом кишечника відіграє важливу роль для якості нашого життя — чи будемо ми жити «довго і щасливо», чи страждатимемо від хронічних захворювань та матимемо погіршення роботи мозку з віком. Саме тому вкрай важливо підтримувати мікрофлору, що «омолоджує», і не допускати перекосу в бік розвитку шкідливих мікроорганізмів.

Основні принципи «дієти довгожителів»:

З віком потрібно знижувати калорійність раціону, але з обов’язковим збереженням харчової цінності. Це про те, що увесь джанк-фуд потрібно залишити у минулому.

Мінімізувати червоне м’ясо в раціоні (в ідеалі — не більше 300 г на 7-14 днів).

Частіше обирати продукти з низьким ГІ (глікемічним індексом).

Важливе достатнє надходження магнію! Потрібно вживати гречку, сочевицю, горіхи та додатково (після консультації з лікарем) магній у вигляді добавки.

Ваші продукти — сині ягоди, зелені листяні овочі, зелень.

Використовуйте у стравах куркуму.

Рослинні олії корисніші за вершкове масло. Не соняшникова, а саме оливкова, лляна тощо.

Більше харчових волокон: цілісні крупи, бобові, зелень, овочі, несолодкі фрукти.


Реклама

Популярні матеріали

Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали