Сирна паска з мигдалем: простий і детальний рецепт (фото)

Фуд-блогер Настя Ганджа ділиться секретом оригінальної кавово-шоколадної сирної паски

Інгредієнти:

90 г жовтків;

85 г цукру;

120 г вершків (від 30% жирності);

10 г свіжозмеленої кави;

500 г домашнього сиру;

100 г вершкового масла кімнатної температури;

100 г молочного шоколаду;

50 г мигдалю.

+марля, форма для сирної паски (якщо нема, можна використати пластикове відерце, відрізавши дно)

Спосіб приготування:

1. Жовтки вінчиком змішати з цукром, каву змішати з вершками та довести на маленькому вогні до кипіння. Процідити через дрібненьке сито на жовтки з цукром. Перемішати кавові вершки з жовтками та цукром вінчиком та поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, варити крем до загустіння, але не доводячи до кипіння. Дати кремові охолонути 20 хвилин.

2. Поки охолоджується крем, взбиваємо блендером м `яке вершкове масло з творогом до однорідності. Шоколад та горіхи дрібненько порубати ножем. Змішати кавовий крем з масляно-сирною сумішшю, додати подрібнені шоколад та горіхи. Вимішати до однорідності.

3. Форму для паски поставити в глибоку тарілку, прокласти двома шарами марлі. Викласти сирну суміш в форму та добре утрамбувати. Поставити зверху щось важке (наприклад, каструльку з водою) та відправити на 12 годин в холодильник.

4. Після охолодження обережно зняти форму та марлю з паски та перенести на тарілку.

Смачного!

P.S. Якщо бажаєте більш класичний смак, каву можна замінити на ванільний стручок, а шоколад та горіхи - на родзинки або цукати на ваш смак.

 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали