Що таке боул та як його правильно скласти  

 Вдома приготувати цю модну страву досить легко

«Боул стрімко увірвався у кулінарний світ та вже не перший рік є однією з модних тенденцій. Його популярність викликана не лише яскравим виглядом страв, які люди часто фотографують та викладають у соцмережі, а й тим, що це переважно здорові та корисні страви. На сьогодні боули можна знайти у меню величезної кількості ресторанів по всьому світі. Але й вдома приготувати боул досить легко. Тож, нумо розбиратися разом», — пропонує талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

боул рецепт

Що таке боул?

У перекладі з англійської слово bowl означає глибоку миску для їжі. Саме в цей посуд складають всі інгредієнти страви. Боул — це як «маленьке чорне плаття», але у світі їжі. Він наповнений такими поживними речовинами, як білок, здорові жири, вуглеводи. Потім ви додаєте «аксесуар» — насіння, горішки чи заправку, щоб додати страві пікантності та яскравості смаків.

Чому боул популярний

Чим саме зумовлена така шалена популярність боулів по всьому світі? Крім краси та користі для організму, є ще кілька причин, чому люди можуть так любити боули.

Простота

Завдяки невеликій кількості інгредієнтів в одній місткості, боул — це фантастичний спосіб приготувати смачну, але просту їжу. Незалежно від того, які інгредієнти ви використаєте, насолоджуватися боулом можна будь-де. Його запросто можна взяти із собою на роботу, скласти на пікнік чи прогулянку на природі.

Універсальність

Ще одна причина популярності боулів полягає в тому, що вони універсальні. Залежно від інгредієнтів, боул може стати ідеальною стравою на сніданок, обід або вечерю. Принадність страви саме в тому і полягає, що інгредієнти повністю визначають її призначення. Хочете смачно поснідати? Спробуйте смузі-боул. Час вечері? Простий боул з гречкою стане чудовим варіантом для вас. Можливості безмежні, оскільки ви можете обрати структуру боулу відповідно до свого настрою та вподобань.

Контрольовані порції

Для людей, які слідкують за тим, що вони їдять, незалежно від того, чи хочуть схуднути, чи мають якісь захворювання, боул є ідеальним способом створити збалансовану їжу з контрольованими порціями. Не завжди легко приготувати їжу, яка буде водночас здоровою та поживною. А боул — приклад страви, яка допоможе тримати порції під контролем.

Користь

Боул справді можна вважати корисним. Бо правильно складені боули містять білки, вітаміни та антиоксиданти. Вони наповнять ваше тіло енергією, так, як вам потрібно, і не залишать відчуття важкості після їжі.

Правила, як скласти боул

Щоб переконатися, що у боулі містяться всі необхідні поживні речовини і це справді повноцінна страва, потрібно лише дотримуватися наступних правил.

Виберіть по інгредієнту з кожної категорії та складіть свою корисну миску:

  1. Основа має бути із зеленого листя, такого як шпинат, листя салату, мангольд чи рукола.
  2. Сирі овочі такі як буряк, редис, морква, солодкий перець — додають кольорів та хрусткості. Їх можна нарізати як шматочками довільної форми, так і за допомогою економки у вигляді овочевих спагеті. Можна взяти й приготовані овочі, такі як запечений гарбуз, обсмажені цукіні, спаржа чи солодка картопля, запечена зі спеціями, пасерована морква чи броколі на парі.
  3. Складні вуглеводи, такі як кіноа, коричневий рис, пшоно, картопля, гречана локшина.
  4. Білки, такі як нут, чорна квасоля, сочевиця, лосось, тунець, курка гриль, яйця, зварені круто.
  5. Здорові жири, наприклад, насіння, горіхи, авокадо, кілька крапель гарбузової, кокосової або оливкової олії.
  6. Хороший соус для змішування, який надає аромату та однорідності страві, наприклад вінегрет, соєвий чи йогуртовий, тахіні, цитрусовий.

Це лише деякі ідеї, а ж ви можете наповнити свою миску всім, що забажаєте, і створити власну версію ідеального здорового боулу. Придумайте поєднання, яке підкорює не лише погляд, а й смакові рецептори.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали