Що можна приготувати з черствої паски

Два дивовижно смачні рецепти

Світле свято Великодня завершилося, але з нами залишилися притаманне йому тепло, домашній затишок, радість і... пасочки, що злегка зачерствіли. Викидати їх не варто: разом із брендом «Олейна» ми склали для вас два рецепти найсмачніших страв з пасок, які вже встигли стати трохи твердими.

Солодкі сендвічі з бананом і полуницею

Рецепт пряних грінок полюбиться вам за простоту та мінімальний час для приготування, а ваші близькі оцінять їх за неймовірний смак та аромат. Такі солодкі сендвічі гарні і як перекус у дорозі, і вдома на сніданок.

Інгредієнти:

Для тостів:

Паска — 4 скибочки

Банан — 1 шт.

Свіжа полуниця — 3 шт.

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. л.

Вершкове масло — 2 ст. л.

Для соусу:

Яйце — 1 шт.

Апельсиновий фреш — 2 ст. л.

Мускатний горіх — 1 щіпка

Кориця — 1 щіпка

Мед або кленовий сироп до смаку

Готуємо:

1. Змащуємо половину шматочків паски вершковим маслом, поверх розкладаємо нарізаний кружальцями банан. Накриваємо сендвічі шматочками паски, що залишилися.

2. Збиваємо яйце з мускатним горіхом, апельсиновим фрешем та корицею.

3. Сендвічі обмочуємо в яєчну суміш з обох боків та обсмажуємо на сковорідці на рафінованій соняшниковій олії «Олейна» до рум`яної скоринки.

4. До столу грінки подаємо з полуницею, кленовим сиропом чи медом.

Лінива шарлотка

Шарлотка — один із найулюбленіших видів випічки до чаю. Цей вологий усередині та злегка хрусткий зовні пиріг зможе приготувати навіть новачок на кухні. Сьогодні ми зробимо знаменитий десерт у новій варіації: у ролі головного інгредієнта виступить трохи зачерствіла пасочка.

Інгредієнти:

Зачерствіла паска — 400 г

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. л.

Яблука — 2 шт.

Яйця — 2 шт.

Цукор — 2 ст. л.

Сухарі мелені — 1 ст. л.

Ром — 7 ст. л.

Ванільна есенція — 1 ч. л.

Курага, родзинки, чорнослив — 0,5 склянки

Горіхи пекан або грецькі — 0,5 склянки

Молоко — 1,5 склянки

Мелена кориця — до смаку

Готуємо:

За кілька годин до того, як приступити безпосередньо до пасочки, заливаємо ромом і ванільною есенцією попередньо промиті окропом курагу, родзинки, чорнослив.

Черству паску акуратно нарізаємо невеликими шматочками (приблизно 3-4 см).

Курагу та чорнослив нарізаємо довільними шматочками.

Яблука миємо, очищаємо від шкірки та серцевини, нарізаємо невеликими кубиками.

Яйця розтираємо із цукром, додаємо до суміші молоко кімнатної температури.

Форму змащуємо соняшниковою рафінованою олією «Олейна» і посипаємо меленими сухарями.

На дно і стінки викладаємо шматочки паски, попередньо змочені в яєчно-молочній суміші.

Поверх укладаємо рубані горіхи, родзинки, чорнослив, яблука і притрушуємо меленою корицею.

Накриваємо скибочками паски, що залишилися, виливаємо залишок яєчно-молочної суміші.

Випікаємо в духовці протягом 20-30 хвилин за температури 180 °C.

Олейна, готуємо з любов`ю!



Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали