Рецепт дуже смачної шарлотки з персиками

Євген Клопотенко поділився секретом приготування десерту, який люблять усі

«Шарлотка — це про дитинство. Коли світ був великим, літо довгоочікуваним, вчинки були безпосередніми, а проблеми незначними. Ми відкушували величезний шмат шарлотки, запивали її солодким чаєм, відчували, як вона тане в роті, і вважали себе найщасливішими у всьому Всесвіті. Чому б знову не перетворитися на дитину? Хоча б на кілька хвилин. Щоб радіти незначним, на перший погляд, речам. Таким, як теплий домашній пиріг. Просто спробуйте спекти шарлотку з персиками. Вона така сама ніжна, як ваші дитячі спогади», — каже Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

5 яєць (жовтки відокремити від білків)

200 г цукру

180 г борошна

0,5 ч. л. соди

400 г персиків

10 г вершкового масла

Покроковий рецепт шарлотки:

1. Білки збийте до стійких піків, поступово додайте цукор і продовжуйте збивати. Потім додайте жовтки та збивайте ще 1 хвилину.

2. Введіть у суміш борошно та соду, збивайте ще одну хвилину. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.

3. Персики очистить від кісточки.

4. Форму діаметром 28 сантиметрів змастіть вершковим маслом та налийте половину об`єму тіста. Викладіть по периметру форми шматочки персиків.

5. Залийте залишками тіста.

6. Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 5 хвилин, після чого зменште температуру до 170 градусів і випікайте до готовності приблизно 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев`яною паличкою.

7. Готовий пиріг дістаньте з духовки та охолодіть у формі. Подавайте разом зі збитими вершками чи морозивом.


Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали