
«Слойки з яблуками та сиром готуються швидко, запікаються дуже швидко, а з`їдаються блискавично», — попереджає Яна Станішевська.
Нам знадобиться:
280 г борошна
200 г сиру
1 яйце
70-80 г цукру
7 ст. ложок олії
10 г розпушувача
1/2 палички ванілі або 1/5 чайн. ложки екстракту ванілі
Начинка:
0,5 кг яблук
2 ст. ложки цукру
25 г вершкового масла
Починаємо з тіста:
Перетираємо блендером сир з цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та масло рослинне.
Все перемішуємо (це можна робити навіть ложкою) і всипаємо борошно і розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить повітряніше. Вимішуємо тісто хвилини 4, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.
Начинка:
Яблука очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука з цукром на вершковому маслі. Я все закидаю одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук хвилин 7. Коли яблука стають м`якими, а ви проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите соку від них — начинка готова.
Тісто ділимо на 4 частини і скачуємо кожну в кульку. Кульки розкочуємо тонко, у мене виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи (фото 2 у каруселі) і загортаємо начинку (фото 3).
Нічим не змащуємо, відразу відправляємо в духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).
У тесті сир не відчувається взагалі і таке відчуття, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, злива або інжир, сир з родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).