Слойки з яблуками та сиром: простий рецепт

Готуємо з Яною Станішевською

«Слойки з яблуками та сиром готуються швидко, випікаються дуже швидко, а з’їдаються блискавично», — попереджає Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

280 г борошна

200 г сиру

1 яйце

70-80 г цукру

7 ст. л. олії

10 г розпушувача

1/2 палички ванілі або 1/5 ч. л. екстракту ванілі

Начинка:

0,5 кг яблук

2 ст. л. цукру

25 г вершкового масла

Починаємо з тіста:

Перетираємо блендером сир із цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та олію.

Усе перемішуємо (це можна робити навіть ложкою) і всипаємо борошно і розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить пухкішим. Вимішуємо тісто близько 4 хвилин, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.

Начинка:

Яблука очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука із цукром на вершковому маслі. Я все закидаю одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук близько 7 хвилин. Коли яблука стають м’якими, а ви, проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите соку від них, начинка готова.

Тісто ділимо на 4 частини і скачуємо кожну в кульку. Кульки розкачуємо тонко, у мене виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи (фото 2 у каруселі) та загортаємо начинку (фото 3).

Нічим не змащуємо, відразу відправляємо в духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).

У тісті сир не відчувається взагалі, і таке враження, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, слива або інжир, сир з родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали