Пряний медовий хліб: простий і детальний рецепт (фото)

Тісто, яке готується 5 хвилин, бюджетні інгредієнти і божественний смак – ось, як мінімум, 3 причини, чому цей десерт повинен бути на вашому столі. Фуд-блогер Настя Ганджа рекомендує!

Цей пряний хлібець я вперше приготувала близько місяця тому, оскільки його шматочки входять в склад моїх лимонних макаронс за мотивами Pierre Herme.  Цей десерт – рятівне коло, знахідка і лайфхак для людей, яким завжди бракує часу (як мені). По-перше, саме тісто готується щонайбільше 5 хвилин, по-друге, продукти для нього прості і доступні. А по-третє, поки тісто буде пектися у духовці, ми ще й встигнемо приготувати неймовірний лимонний курд – з ним і подаватимемо медовий хліб. Починаємо!

Інгредієнти:

80г вершкового масла;

Дрібка солі;

25г коричневого цукру;

320г меду;

2 яйця;

Цедра 1 апельсина;

60г пшеничного борошна;

35г кукурудзяного крохмалю;

180г житнього борошна;

12г харчової соди;

15г суміші спецій: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика;

+ абрикосовий або апельсиновий джем для глазурі.

Лимонний курд:

2 яйця;

85г цукру;

90г лимонного соку;

Цедра 1 лимона;

100г вершкового масла;

Спосіб приготування:

Почнемо з хліба:

1. М`яке масло збивати міксером з цукром, сіллю,цедрою та медом протягом 3 хв.

2. Додати яйця, ще раз збити. Всипати просіяне пшеничне та житнє борошно з крохмалем, содою та спеціями. Лопаточкою замісити однорідне тісто.

3. Форму для хліба змастити вершковим маслом та викласти в неї тісто. Пекти хліб біля 30-40 хв при температурі 170*С до готовності: дерев`яна шпажка має виходити сухою. Готовий хліб перевернути на решітку та дати повністю охолонути.

Поки печеться хліб, ми встигнемо зварити лимонний крем.

Лимонний курд:

1. Яйця перемішати з цукром, цедрою та соком лимону.  

2. На повільному вогні, безперервно помішуючи вінчиком, варити до температури 85*С, курд має загустішати, як заварний крем. Важливо! Крем не повинен кипіти.

3. Дати крему трохи охолонути (до Т 60*С приблизно) та підмішати м`яке вершкове масло. 

Перелити крем в банку та поставити в холодильник для подачі.

4. Абрикосовий джем (в мене було трохи апельсинового) підігріти та змастити пензликом хліб тоненьким шаром (для блиску). 

5. Прикрасити  паличками кориці, бадьяну та дольками апельсину.

Подати з лимонним курдом, також чудово смакує з вершковим маслом.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали