Цей пряний хлібець я вперше приготувала близько місяця тому, оскільки його шматочки входять в склад моїх лимонних макаронс за мотивами Pierre Herme. Цей десерт – рятівне коло, знахідка і лайфхак для людей, яким завжди бракує часу (як мені). По-перше, саме тісто готується щонайбільше 5 хвилин, по-друге, продукти для нього прості і доступні. А по-третє, поки тісто буде пектися у духовці, ми ще й встигнемо приготувати неймовірний лимонний курд – з ним і подаватимемо медовий хліб. Починаємо!
Інгредієнти:
80г вершкового масла;
Дрібка солі;
25г коричневого цукру;
320г меду;
2 яйця;
Цедра 1 апельсина;
60г пшеничного борошна;
35г кукурудзяного крохмалю;
180г житнього борошна;
12г харчової соди;
15г суміші спецій: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика;
Похожие материалы:
+ абрикосовий або апельсиновий джем для глазурі.
Лимонний курд:
2 яйця;
85г цукру;
90г лимонного соку;
Цедра 1 лимона;
100г вершкового масла;
Спосіб приготування:
Почнемо з хліба:
1. М`яке масло збивати міксером з цукром, сіллю,цедрою та медом протягом 3 хв.
2. Додати яйця, ще раз збити. Всипати просіяне пшеничне та житнє борошно з крохмалем, содою та спеціями. Лопаточкою замісити однорідне тісто.
3. Форму для хліба змастити вершковим маслом та викласти в неї тісто. Пекти хліб біля 30-40 хв при температурі 170*С до готовності: дерев`яна шпажка має виходити сухою. Готовий хліб перевернути на решітку та дати повністю охолонути.
Поки печеться хліб, ми встигнемо зварити лимонний крем.
Лимонний курд:
1. Яйця перемішати з цукром, цедрою та соком лимону.
2. На повільному вогні, безперервно помішуючи вінчиком, варити до температури 85*С, курд має загустішати, як заварний крем. Важливо! Крем не повинен кипіти.
Похожие материалы:
3. Дати крему трохи охолонути (до Т 60*С приблизно) та підмішати м`яке вершкове масло.
Перелити крем в банку та поставити в холодильник для подачі.
4. Абрикосовий джем (в мене було трохи апельсинового) підігріти та змастити пензликом хліб тоненьким шаром (для блиску).
5. Прикрасити паличками кориці, бадьяну та дольками апельсину.
Подати з лимонним курдом, також чудово смакує з вершковим маслом.
Смачного!