Свято наближається: різдвяний кекс з ромом та сухофруктами (фото)

Нічого не зігріє в морозний святковий вечір краще, ніж ромовий кекс. Фуд-блогер Настя Ганджа знає, якою має бути випічка, аби гості залишись в захваті

Кожної зими перед Різдвяними святами мою стрічку в Instagram заповнюють неймовірно апетитні кекси з сухофруктами. Деякі господині навіть печуть їх за 2 місяці наперед, адже вважається, що від тривалої витримки виріб краще розкриває свій смак. Цього року я нарешті також спекла такий святковий кекс і результат мене вразив!  Ніжне тісто, соковиті сухофрукти (яких в рецепті більше, ніж борошна!), п'янкий аромат темного рому... А як усе це пахне під час випікання! 

Запалились? Тоді готуємо!

Інгредієнти:

100г темних родзинок;

100г в'ялених вишень;

100г в'яленої журавлини;

100г персикових цукатів;

80г чорносливу;

80г  кураги;

250мл темного рому*;

*сухофрукти можна брати на ваш смак,  ром можна замінити на коньяк при бажанні. Також кількість алкоголю можна зменшити,адже в таких пропорціях кекс вийшов досить «дорослим»))

200г вершкового масла;

150г цукру;

4 яйця;

60г змеленого в кавомолці мигдалю;

240г борошна;

6г розпушувача для тіста;

+100г абрикосового джему

Спосіб приготування:

1. Сухофрукти вимити та висушити. Курагу, персик і чорнослив порізати на кубики. Залити сухофрукти алкоголем, накрити плівкою та залишити маринуватися мінімум на 3-4 години, а ще краще на ніч.

2. М'яке масло збивати з цукром протягом 3х хвилин, додати яйця, ще раз збити.

3. Борошно+мигдаль просіяти, змішати з розпушувачем та всипати в масляно-яєчну суміш. Замісити лопаткою тісто.

4. Сухофрукти відкинути на дуршлаг та дати рідині стекти. Додати в тісто та перемішувати до того часу, поки вони не розподіляться рівномірно в тісті.

5. Піч нагріти до 160*C, форму для випікання 18-20см в діаметрі змастити вершковим маслом. Наповнити форму тістом (можна не доходячи 2-3см до краю, оскільки тісто не сильно піднімається під час випікання) та пекти протягом години.

6. Через годину проткнути кекс дерев'яною шпажкою, аби перевірити готовність. Вийняти його з форми та залишити охолоджуватися на решітці.

7. Коли кекс охолоне, його можна щільно завернути в фольгу для настоювання мінімум на 2-3дні. Хоча у моєму випадку дегустували відразу).

8. Перед подачею абрикосовий джем трошки підігріти та змастити кекс пензликом для святкового блиску. Прикрасити за бажанням.

Смачних свят!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Олексій Гнатковський з родиною в ексклюзивній зйомці колекції...


Проєкт «Ми однієї крові» запустив лінійку адаптивного одягу для...


Читайте також
Популярні матеріали