Сьогодні разом з українською фудблогеркою Яною Станішевською готуємо ягідне желе. Усе дуже просто.
Нам знадобиться:
150 г ягід (будь-яких, може бути мікс)
1 пачка ягідного желе (в мене малинове)
20 г желатину
1 л молока
50 г темного какао-порошку
70 мл солодкого згущеного молока
Готуємо желе:
Ягоди висипаємо на дно форми, заливаємо малиновим желе (робимо його згідно з інструкцією на упаковці) і ставимо в холодильник на годинку.
Через годину в теплому молоці розводимо желатин, додаємо какао та сгущене молоко, все вимішуємо і виливаємо поверх ягідного желе (я це роблю через сито, щоб не було жодних грудок). Знову відправляємо в холодильник годинки на дві. Ідеальній літний десерт готовий.
А щоб красиво дістати його з форми, просто опускаємо її на 5 секунд у теплу воду — і желе дуже легко дістати, просто перевернувши десерт на тарілку. Смачного!