«Цей рецепт я вирішив присвятити тим, хто дотримується посту або просто не їсть м`яса. Але не подумайте, м`ясоїдам цей смачнючий пиріжок теж припаде до душі. Я дуже люблю такі поєднання солодкого і солоного смаків. Свіжі нотки горохово-м`ятного пюре я доповнив дивовижно смачним цибулевим варенням — вийшло просто божественно. Обов`язково приготуйте цей пиріг із горошком і цибулею!», — каже талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти для пісного пирога:
листкове заморожене тісто — 300 г
заморожений зелений горошок — 150 г
м`ята — 4 гілочки
цибуля — 2 шт.
цукор — 2 ст.л.
Сіль, перець (до смаку)
Оливкова олія (для смаження)
1 яйце (для змащування тіста)
Як приготувати пісний пиріг із горошком
Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі. Горошок перекладіть у невелику каструльку, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Злийте воду, перекладіть горошок у чашу блендера, додайте листочки м`яти, сіль і перець до смаку і перебийте до однорідного стану.
Цибулю очистьте, поріжте півкільцями й обсмажте на сковороді з оливковою олією, поки вона не стане прозорою. Зменште вогонь до мінімуму, додайте цукор і тушкуйте, поки він не карамелізується. Розігрійте духовку до 180 градусів.
На розморожене тісто викладіть горохову начинку і зробіть бортики завтовшки 1 см. Зверху на горох викладіть карамелізовану цибулю, бортики змастіть збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин.