Смачний десерт без масла та яєць: готуємо фруктову галету

Модна випічка до чаю

Сьогодні ми приготуємо корисний десерт, який не нашкодить фігурі та здоров’ю. Це розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем — та яка зведе з розуму навіть досвідчених гурманів. Всі дівчата, які стежать за фігурою та здоровим харчуванням, оцінять, що ця випічка готується без додавання масла та яєць. Максимально корисний та простий десерт!

полезные десерты

Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см

Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:

320 г борошна (також можна експериментувати з різним борошном);

100 мл води (дуже гарячої);

100 мл олії;

1 ч. л. порошку для випікання;

сіль.

Готуємо галету:

Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випікання, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 за кімнатної температури. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.

Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати панірувальними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди або фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.

Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху коричневим цукром, а фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.

Випікати за 210°C 50‒60 хвилин (або поки галета не зарум’яниться).


Реклама

Популярні матеріали

Як упоратися зі страхом самотності, який з'явився під час війни...


Геноцид 1944 року та анексія Кримського ханства у XVIII столітті:...


Перше інтерв'ю автора Telegram-каналу «Николаевский Ванёк»


Читайте також
Популярні матеріали