Небанальний гарнір: айва, запечена з картоплею

Страва, якою можна здивувати навіть досвідчених гурманів

«Айва, запечена з картоплею, — прекрасний гарнір для м`ясних страв. Просто запечена картопля вже трохи приїлася. А ось поєднання кислуватої айви з картоплею звучить заманливо. У доповненні з ароматними часником і розмарином виходить неймовірно смачна страва, яка прикрасить будь-який стіл», — каже талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Як приготувати айву, запечену з картоплею

Інгредієнти:

800 г картоплі

400 г айви

3 ст. л. оливкової олії

2-3 гілочки розмарину

1 головка часнику

сіль до смаку

Айва, запечена з картоплею: покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі верхнього і нижнього нагріву. Картоплю (800 г) очистьте, вимийте і наріжте великими часточками.

Айву (400 г) вимийте і розріжте на часточки такого ж розміру, як і картопля.

Змішайте у великій місткості для запікання всі інгредієнти, посоліть і поперчіть до смаку.

Додайте 2-3 гілочки розмарину, головку часнику, розрізану навпіл впоперек, і оливкову олію (3 ст. л.).

Добре перемішайте і запікайте в духовці протягом 30-35 хвилин до готовності картоплі.


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як та...


Про що говорять чоловіки: 10 секретів, які варто знати кожній...


Читайте також
Популярні матеріали