Освіжаємося в +30: рецепт лимонаду з базиліком, апельсином і лимоном

Напій на всі випадки життя

«Незалежно від того, дорослий ви чи дитина, одне можна сказати точно: лимонади люблять усі. А літо — найбільш сприятливий час, аби втамувати спрагу цим смачним напоєм. Сьогодні будемо готувати домашній лимонад з апельсином, лимоном та базиліком.

Рецепт чудовий ще й тим, що такий лимонад можна приготувати не лише влітку, а практично увесь рік. Якщо не знайдеться листка базиліку, можна замінити його, наприклад, м’ятою. Адже цитрусові продаються у магазинах і взимку. Тож приготувати такий лимонад доречно і на дитяче свято, і на пікнік із друзями, і просто вдома у спекотний  день», — радить Євген Клопотенко.

Що треба знати про лимонад з апельсином та лимоном

Аби ваш апельсиновий лимонад з лимоном та базиліком вдався якнайкраще, потрібно дотримуватися деяких правил. По-перше, беріть для приготування стиглі цитрусові. Але при цьому вони не мають бути м’якими чи з пошкодженою шкіркою. По-друге, дуже важливо якомога ретельніше помити апельсин та лимон перед початком приготування, адже для сиропу ми будемо використовувати й шкірку — так лимонад буде більш насиченим на смак і ароматнішим. По-третє, для приготування сиропу ми беремо звичайну чисту воду. А от коли ви вже будете розводити сироп, можна використовувати як звичайну, так і газовану столову воду. Обирайте, як вам більше до вподоби та смакуйте!

Як приготувати лимонад з апельсином і базиліком

Інгредієнти:

1 лимон

1 апельсин

5 гілочок базиліку

200 г цукру або меду

2 л води

Лимонад з базиліком, лимоном та апельсином: покроковий рецепт

Ретельно вимийте лимон та апельсин. Розріжте цитрусові навпіл та по половині лимона й апельсина поки відкладіть. Інші дві половини разом зі шкіркою наріжте довільними шматочками та викладіть у чашу блендера. Перебийте до стану пюре.

Перекладіть перебиті цитрусові у каструлю та долийте 500 мл води. Додайте 200 г цукру або таку ж кількість меду, перемішайте та доведіть на середньому вогні до кипіння.

Дайте сиропу прокипіти 5 хвилин, тоді зніміть з вогню і дайте охолонути. Коли сироп буде вже не дуже гарячий, накрийте кришкою та дайте настоятися 2 години.

Коли мине час, процідіть суміш через сито з дрібними отворами або через кілька шарів марлі, ретельно відіжміть залишки. Долийте до сиропу ще 1,5 л води, що залишилася.

Половинки цитрусових, які ми відклали на початку, наріжте кружальцями та додайте до лимонаду. Вимийте 5 гілочок базиліку та відділіть листочки.

Подавайте цитрусовий лимонад разом із листочками базиліку та льодом, якщо хочете отримати більш холодний напій.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Читайте також
Популярні матеріали