«Це мій особистий варіант цього десерту, тому тут усе залежить від того, чи любите ви лікери або малину. Якщо так, то вам сподобається на 100%», — упевнена українська фудблогерка Яна Станішевська.
Для рецепту:
печиво савоярді (воно продається зараз майже всюди)
250 г маскарпоне
100 мл лікеру ягідного
100 мл «Бейлісу» (в мене red velvet, тільки через його колір)
2 яйця
50-70 г цукру
свіжа малина та м’ята для декору
Готуємо тирамісу:
Яйця розділяємо на жовтки та білки та окремо збиваємо: білки до «гострих піків», а жовтки із цукром, щоб вони збільшилися в об’ємі вдвічі.
Потім до жовткової маси додаємо маскапоне та збиваємо міксером знову. А далі додаємо сюди білки та вимішуємо все вже лопаткою. Крем готовий.
Беремо печиво та занурюємо його у лікер чи «Бейліс» на 5-6 секунд (який шар буде перший — це вже на ваш розсуд) та викладаємо у форму. Зверху ложка крему, знову печиво у лікері та знову крем. Робите стільки шарів, на скільки у вас вистачить крему.
На цьому етапі відправляємо все у холодильник на 2 години.
Дістаємо, прикрашаємо свіжою малиною та м’ятою. Готово! Можна робити з будь-якої ягоди, що маєте вдома. Я робила порціонно, ви ж можете робити у великій формі, тут уже як зручніше кожному.