Небанальний десерт: літній тирамісу

Готуємо з українською фудблогеркою Яною Станішевською

«Це мій особистий варіант цього десерту, тому тут усе залежить від того, чи любите ви лікери або малину. Якщо так, то вам сподобається на 100%», — упевнена українська фудблогерка Яна Станішевська.

Для рецепту: 

печиво савоярді (воно продається зараз майже всюди)

250 г маскарпоне 

100 мл лікеру ягідного 

100 мл «Бейлісу» (в мене red velvet, тільки через його колір) 

2 яйця 

50-70 г цукру 

свіжа малина та м’ята для декору

Готуємо тирамісу:

Яйця розділяємо на жовтки та білки та окремо збиваємо: білки до «гострих піків», а жовтки із цукром, щоб вони збільшилися в об’ємі вдвічі.

Потім до жовткової маси додаємо маскапоне та збиваємо міксером знову. А далі додаємо сюди білки та вимішуємо все вже лопаткою. Крем готовий.

Беремо печиво та занурюємо його у лікер чи «Бейліс» на 5-6 секунд (який шар буде перший — це вже на ваш розсуд) та викладаємо у форму. Зверху ложка крему, знову печиво у лікері та знову крем. Робите стільки шарів, на скільки у вас вистачить крему.

На цьому етапі відправляємо все у холодильник на 2 години. 

Дістаємо, прикрашаємо свіжою малиною та м’ятою. Готово! Можна робити з будь-якої ягоди, що маєте вдома. Я робила порціонно, ви ж можете робити у великій формі, тут уже як зручніше кожному.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали