Спеціальна версія журналу
ELLE Україна

Небанальний десерт: літній тирамісу

Готуємо з українською фудблогеркою Яною Станішевською

«Це мій особистий варіант цього десерту, тому тут усе залежить від того, чи любите ви лікери або малину. Якщо так, то вам сподобається на 100%», — упевнена українська фудблогерка Яна Станішевська.

Для рецепту: 

печиво савоярді (воно продається зараз майже всюди)

250 г маскарпоне 

100 мл лікеру ягідного 

100 мл «Бейлісу» (в мене red velvet, тільки через його колір) 

2 яйця 

50-70 г цукру 

свіжа малина та м’ята для декору

Готуємо тирамісу:

Яйця розділяємо на жовтки та білки та окремо збиваємо: білки до «гострих піків», а жовтки із цукром, щоб вони збільшилися в об’ємі вдвічі.

Потім до жовткової маси додаємо маскапоне та збиваємо міксером знову. А далі додаємо сюди білки та вимішуємо все вже лопаткою. Крем готовий.

Беремо печиво та занурюємо його у лікер чи «Бейліс» на 5-6 секунд (який шар буде перший — це вже на ваш розсуд) та викладаємо у форму. Зверху ложка крему, знову печиво у лікері та знову крем. Робите стільки шарів, на скільки у вас вистачить крему.

На цьому етапі відправляємо все у холодильник на 2 години. 

Дістаємо, прикрашаємо свіжою малиною та м’ятою. Готово! Можна робити з будь-якої ягоди, що маєте вдома. Я робила порціонно, ви ж можете робити у великій формі, тут уже як зручніше кожному.


Реклама

Популярные материалы

Портрет нації: прикраси, які носили українки


Як Друга світова війна змінила beauty-індустрію


Благодійні ініціативи для допомоги українцям


Читайте також
Популярні матеріали