Корисний вівсяний батончик з медом, мигдалем, родзинками та корицею

Ситний перекус за рецептом Євгенія Клопотенка

«Це смак, від якого життя стає кращим, а тіло наповнюється енергією, здоров`ям та любов`ю. Суміш злаків у поєднанні зі спеціями, горіхами, медом та сумішшю олій утворює просто неймовірно смачний енергетичний батончик. Його зручно брати із собою на роботу, давати дітям до школи. Це здоровий і класний перекус, який ви захочете приготувати знову і знову», — каже Євгеній Клопотенко.

Як приготувати вівсяний батончик

Інгредієнти:

100 г вівсяних пластівців

2 ст. л. борошна (цільнозернове)

1 ч. л. меленої кориці

50 г вершкового масла (або кокосового)

50 мл соняшникової олії

80 г меду

1 ст. л. цукру

150 г ізюму

100 г мигдалю (або волоських горіхів)

1 щіпка солі

Вівсяний батончик: покроковий рецепт

Насипте в миску 100 г вівсяних пластівців. 

Додайте в миску решту інгредієнтів: 2 ст. л. цільнозернового борошна, 50 г кокосового або розм`якшеного вершкового масла, щіпку солі, 1 ч. л. меленої кориці, 50 мл соняшникової олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок та 100 г мигдалю, попередньо подрібнивши його будь-яким зручним способом, наприклад ножем.

Суміш ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися у загальній масі.

Форму для запікання вистелити пергаментом і перекласти отриману масу. Дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки. Випікайте в духовці за температури 160 градусів протягом 30-35 хвилин.

Дайте масі повністю охолонути у формі та приберіть у холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб вміст стабілізувався. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками — у формі батончика або квадратів. Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали