Ідеальне картопляне пюре з продуктів, які є на кожній кухні

Легендарний рецепт від шеф-кухаря Жоеля Робюшона

Готель Metropole Monte-Carlo, в якому розташований один з найвідоміших ресторанів Монако — ресторан Joël Robuchon, відзначений двома зірками Мішлен, ділиться своїм секретом — рецептом знаменитого картопляного пюре від легендарного шеф-кухаря Жоеля Робюшона. Володар безлічі титулів — «найкращий французький ремісник», «шеф-кухар століття» тощо — мсьє Робюшон залишив після себе величезну гастрономічну спадщину, зокрема під його патронажем перебували всі чотири ресторани готелю Metropole Monte-Carlo, на кухні яких народилися справжні кулінарні шедеври.

Жоель Робюшон зробив картопляне пюре витвором мистецтва і назавжди змінив французьку гастрономію. Просте, але, як зазначали всі, хто його куштував, ідеальне пюре прославило талановитого шеф-кухаря на весь світ. Відчути себе справжнім кулінарним майстром можна і на власній кухні — з мінімальним і простим набором продуктів і рецептом від ресторану Joël Robuchon Monte-Carlo та його виконавчого шеф-кухаря Крістофа Кюссака.

Рецепт картопляного пюре на 6 персон

Інгредієнти:

1 кг картоплі (найкраще підійде салатна картопля)
250 г холодного вершкового масла 
250 мл цільного молока 
сіль грубого помелу

Час на підготовку: 15 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Рецепт приготування картопляного пюре:

  1. Помийте картоплю, але не чистьте її. Покладіть картоплю у велику каструлю і залийте 2 літрами холодної води, додайте 1 столову ложку крупної солі.
  2. Накрийте кришкою і готуйте близько 25 хвилин до готовності (картопля не має бути розвареною).
  3. Розріжте масло на маленькі кубики та покладіть у холодильник. Щойно картопля звариться, злийте воду. Очистьте картоплю, поки вона ще тепла.
  4. Потріть картоплю на тертці в каструлю. На середньому вогні дайте пюре злегка підсохнути, активно помішуючи дерев`яною лопаткою (близько 5 хвилин). 
  5. Одночасно налийте в маленьку каструлю трохи води (щоб покрила дно), влийте молоко і доведіть молоко до кипіння.
  6. Продовжуючи помішувати картоплю на повільному вогні, поступово додавайте масло. Масло має бути дуже холодне, тверде і нарізане на шматочки. Активно помішуйте, щоб консистенція пюре вийшла гладкою і кремоподібною.
  7. Далі починайте повільно тонким струменем додавати дуже гаряче молоко, продовжуючи помішувати, поки воно повністю не вбереться. Додайте сіль і перець до смаку.

Лайфхак: щоб зробити пюре ще більш ніжним і повітряним, ви можете пропустити його через марлю або через сито.


Реклама

Популярні матеріали

Один крем для чутливої шкіри, який допомагає пережити холодний...


Взуття, що вважалося застарілим, знову повертається до трендів...


Трендовий манікюр Селени Гомес — ідеальний варіант на зиму...


Читайте також
Популярні матеріали