Ідеальне картопляне пюре з продуктів, які є на кожній кухні

Легендарний рецепт від шеф-кухаря Жоеля Робюшона

Готель Metropole Monte-Carlo, в якому розташований один з найвідоміших ресторанів Монако — ресторан Joël Robuchon, відзначений двома зірками Мішлен, ділиться своїм секретом — рецептом знаменитого картопляного пюре від легендарного шеф-кухаря Жоеля Робюшона. Володар безлічі титулів — «найкращий французький ремісник», «шеф-кухар століття» тощо — мсьє Робюшон залишив після себе величезну гастрономічну спадщину, зокрема під його патронажем перебували всі чотири ресторани готелю Metropole Monte-Carlo, на кухні яких народилися справжні кулінарні шедеври.

Жоель Робюшон зробив картопляне пюре витвором мистецтва і назавжди змінив французьку гастрономію. Просте, але, як зазначали всі, хто його куштував, ідеальне пюре прославило талановитого шеф-кухаря на весь світ. Відчути себе справжнім кулінарним майстром можна і на власній кухні — з мінімальним і простим набором продуктів і рецептом від ресторану Joël Robuchon Monte-Carlo та його виконавчого шеф-кухаря Крістофа Кюссака.

Рецепт картопляного пюре на 6 персон

Інгредієнти:

1 кг картоплі (найкраще підійде салатна картопля)
250 г холодного вершкового масла 
250 мл цільного молока 
сіль грубого помелу

Час на підготовку: 15 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Рецепт приготування картопляного пюре:

  1. Помийте картоплю, але не чистьте її. Покладіть картоплю у велику каструлю і залийте 2 літрами холодної води, додайте 1 столову ложку крупної солі.
  2. Накрийте кришкою і готуйте близько 25 хвилин до готовності (картопля не має бути розвареною).
  3. Розріжте масло на маленькі кубики та покладіть у холодильник. Щойно картопля звариться, злийте воду. Очистьте картоплю, поки вона ще тепла.
  4. Потріть картоплю на тертці в каструлю. На середньому вогні дайте пюре злегка підсохнути, активно помішуючи дерев`яною лопаткою (близько 5 хвилин). 
  5. Одночасно налийте в маленьку каструлю трохи води (щоб покрила дно), влийте молоко і доведіть молоко до кипіння.
  6. Продовжуючи помішувати картоплю на повільному вогні, поступово додавайте масло. Масло має бути дуже холодне, тверде і нарізане на шматочки. Активно помішуйте, щоб консистенція пюре вийшла гладкою і кремоподібною.
  7. Далі починайте повільно тонким струменем додавати дуже гаряче молоко, продовжуючи помішувати, поки воно повністю не вбереться. Додайте сіль і перець до смаку.

Лайфхак: щоб зробити пюре ще більш ніжним і повітряним, ви можете пропустити його через марлю або через сито.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


10 цитат Віма Вендерса — режисера фільму «Ідеальні дні»...


Вечірній Київ: де гуляли та як розважалися мешканці столиці понад...


Читайте також
Популярні матеріали