Запікаємо картоплю з грибами, вершковим маслом і розмарином

Готуємо з відомим українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком

«Знаю, що дуже багатьом людям подобається запечена картопля з грибами. Я теж належу до їх числа. У якийсь момент мені здалося, що традиційний рецепт запеченої картоплі сильно приївся. Тому я трохи вдосконалив рецепт і зробив його цікавішим.

Вся справа в нарізці та у вершковому маслі. Завдяки тонкій нарізці картопля запікається рівномірніше, а вершкове масло надає їй абсолютно дивовижного смаку. Це буде ваш ідеальний гарнір на кожен день і для святкового столу», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати картоплю з грибами

Інгредієнти:

6 картоплин

100 г вершкового масла (можна використовувати оливкову олію)

150 г глив

1 цибулина

1 зубчик часнику

до смаку сіль і перець

2 гілочки розмарину

Картопля з грибами: покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів. Одну цибулину та один зубчик часнику очистьте і наріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті розмір цибулі не має великого значення, тому можете різати так, як вам зручно.

У сковорідці розтопіть 20 г олії та обсмажте часник і цибулю до прозорості. Викладіть у сковорідку гливи (150 г), попередньо нарізавши їх ножем або просто порвавши руками. Обсмажуйте на середньому вогні, поки вони повністю не приготуються. Гриби мають стати м`якими. Після приготування грибну піджарку відставте вбік.

Картоплю добре промийте. Очищати її не потрібно. Розріжте її вздовж на дві частини, після чого кожну половинку наріжте впоперек на тонкі часточки завтовшки близько 2-3 мм. Притримуйте половинки картоплі по краях, щоб вона не розпалася.

Акуратно викладіть картоплю у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом, так щоб половинки не розпалися. Посоліть картоплю до свого смаку.

У невеликій каструлі або сотейнику розтопіть вершкове масло, що залишилося (80 г), на маленькому вогні. Масло має тільки розтанути, але не закипіти. Рівномірно полийте картоплю топленим маслом.

З гілочок розмарину обірвіть листя і посипте картоплю — це додасть їй неповторного аромату. Запікайте картоплю в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити ножем — вона має стати м`якою. Дістаньте картоплю з духовки та посипте зверху смаженими грибами. Подавайте на стіл у гарячому вигляді.

Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як та...


Про що говорять чоловіки: 10 секретів, які варто знати кожній...


Читайте також
Популярні матеріали